Jimmy Diamond
Photo Anya maakte foto's van het optreden van Bacon Fat Louis tijdens de Bluesnight op 5 oktober 2019 in Het Podium

Jimmy Diamond

Support: Bacon Fat Louis

Eigenzinnige americana-indie-rootsrock!

Klaar voor een show vol americana en rootsrock van de seventies, geïnfuseerd met hedendaagse indierock? Jimmy Diamond presenteert met rauw gitaarwerk en pedalsteel een episch geluid van een nieuwe morgen. De leden van Jimmy Diamond vormen de Europese linker- en rechterhanden van Tim Showalter’s Strand of Oaks. Als Jimmy Diamond staan ze op eigen benen, maar er stroomt een soortgelijk DNA door hun muzikale bloedbanen.

In het najaar van 2020 verscheen de eerste officiële release Airplane. Deze single baande de weg voor hun eigenzinnige versie van americana-indie-rootsrock, bestand tegen de wapeningen des tijds en gebrand op een betere toekomst. Vergaande plannen voor verdere releases moeten een vervolg gaan krijgen in 2021. Daarvoor werkt de band samen met onder andere Arjan Miranda (Black Mountain), Timothy Showalter (Strand of Oaks) en Martijn Groeneveld (Mailmen studio, Utrecht).

Fans van Jim James, Ray LaMontagne, Richard Swift zullen de eigenzinnige sound van Jimmy Diamond zeker waarderen!

Support: Bacon Fat Louis

Verwacht geen gelikte, academische gitaarsolo’s, maar een zelfgemaakte cigar box gitaar, bluesharp, een dansbaar ritme en enorm veel bezieling! En ja, er zijn invloeden van Jack White, R.L. Burnside en Son House. De mannen van Bacon Fat Louis laten zien dat ze zijn geboren voor de blues. Leuk om te weten: Hoogevener Rik Penninga is de drummer van Bacon Fat Louis!