Helaas, de voorstelling die u zocht is al geweest.

Heidevolk - Biografie

Naam: Heidevolk
Leden: Joost Westdijk, Rowan Middelwijk, Kevin Olinga, Lars Vogel, Jacco de Wijs en Koen Romeijn
Opgericht: 2002
Plaats: Arnhem
Genres: folk, viking metal
Website: heidevolk.com

Heidevolk in Het Podium

Stap op zaterdag 7 maart in de verhalenwereld van Heidevolk. Dan brengen zij namelijk hun muziek en verhaal naar Het Podium in Hoogeveen. Het poppodium wordt gevuld met nummers van hun recente albums Vuur van Verzet en Velua ten gehore, maar ook klassiekers en akoestische pareltjes mogen niet ontbreken. 

Twaalf Provinciën Concert 

Tijdens deze concertreeks doet Heidevolk de twaalf Nederlandse provincies aan. Tijdens deze extra lange show, wordt de band bijgestaan door twee andere bands: Alvenrad en Spartan. De eerste is opgericht door Mark Kwint en Jasper Strik. Hun eigenzinnige benadering ten opzichte van folkmetal, past perfect bij Heidevolk. De band combineert de oude Germaanse versvorm met folkloritische deuntjes, metal-agressie en rockmuziek. Iets dat nooit eerder werd gedaan. De opwarmer van de avond wordt verzorgd door Spartan. Deze band combineert power metal met death metal. Dat belooft wat!

Biografie van Heidevolk

De folk en vikingmetalband Heidevolk werd in 2002 opgericht in Arnhem. In totaal bestaat de band uit zes leden. Allen gefascineerd door muziek, folklore, de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Ze begonnen met het schrijven van teksten en het maken van muziek en sinds 2003 zijn ze niet meer weg te slaan op verschillende podia door heel Nederland en de rest van Europa. Dit laatste is overigens best bijzonder, aangezien - op slechts zeven nummers na - al hun teksten in het Nederlands zijn! 

De band heeft al meerdere studioalbums op hun naam staan, waaronder: De strijdlust is geboren, Walhalla wacht, Vuur van Verzet en Uit oude grond. Dit laatste album werd bovendien ook internationaal lovend ontvangen. 

Na een aantal bandwisselingen, bestaat Heidevolk vandaag de dag uit: Drummer Joost den Vellenknotscher (Joost Westdijk). Basgitarist Rowan Roodbaert (Rowan Middelwijk). Gitaristen Kevin Vruchtbaert (Kevin Olinga) en Koen Vuurdichter (Koen Romeijn) en zangers Lars Nachtbraeker (Lars Vogel) en Jacco de Wijs.

Gerelateerde artiesten