FAQ

Alle vragen over Het Podium op een rij!

Wat voor concerten kan ik de komende tijd bij jullie verwachten?

We zijn begonnen met het boeken van tribute concerten. Onder meer Johnny Cash (Def Americans), Metallica (Present Danger) en Pink Floyd (Infloyd) waren al een groot succes. De komende tijd kun je dus meer steengoede tribute bands op ons programma verwachten. We zijn bezig met het verbreden van het programma en komen dus ook met een aantal nieuwe concepten. Hou vooral onze website en social media in de gaten voor updates.

Moet je het hele concert blijven staan of zijn er ook zitplekken?

Wij zijn een poppodium, alle concerten zijn dus sta-concerten. Er is wel een tribune in Het Podium aanwezig, maar die gebruiken we alleen voor theatervoorstellingen. Mocht je slecht ter been zijn, mail ons dan even van tevoren. We kunnen altijd een barkruk voor je regelen en we hebben een lift in het pand om op de eerste verdieping te komen.

Waar kan ik parkeren?

Om de hoek van ons pand bevindt zich parkeerplaats Schutsplein. Navigatie: 7907 CZ Hoogeveen (loopafstand 50 meter). 
Betaald parkeren (€ 1,70 per uur) van ma t/m za 08.00 - 19.00 uur en vr van 08.00 - 21.00 uur. Automaatnummer voor gebruikers parkeerapps: 23156.

Kunnen wij zelf ook iets organiseren in Het Podium of een zaal huren?

Dat kan zeker! Wij staan altijd open voor samenwerkingen (bijvoorbeeld het Stay Tuned festival of de Metal Battle). Als je een leuk idee hebt, gaan we graag met je in gesprek om dit verder uit te werken. De zaal (of het theatercafé beneden) is beperkt beschikbaar voor besloten bijeenkomsten. We kunnen groepen aan vanaf 20 personen tot 300. Op onze website kan je vinden wat er aan techniek aanwezig is.

Werken jullie met vrijwilligers en kan ik mij ook aanmelden?

Er werken drie betaalde krachten bij Het Podium en een heleboel vrijwilligers. De betaalde krachten zijn bezig met het programma, promotie, administratie, onderhoud van het pand en andere zaken. De vrijwilligers zijn betrokken bij de taken op de avond zelf: muntverkoop, horecawerkzaamheden, backstage en techniek. Op dit moment zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Dus als je interesse hebt om ervaring op te doen in de horeca of in de live muziek: stuur ons gerust eens een mailtje of berichtje op Facebook!

Hebben jullie ook stageplaatsen?

Wij hebben altijd plek voor twee vaste stagiaires die uiteenlopende taken hebben en helpen in bijvoorbeeld marketing, programmering en natuurlijk om de concertavonden vlot te laten verlopen. Ons kantoor is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag en regelmatig zijn wij ‘s avonds en in het weekend aanwezig. Lijkt het je leuk om stage bij ons te lopen? Wij hebben plek voor zowel MBO’ers als HBO’ers en soms ook voor snuffelstages. Neem gerust contact met ons op!