Finale Vaartslag 2019

Wie wint het prijzenpakket?

zo 17 maart 2019 15:30 Het Podium

De finale van Vaartslag 2019, de nieuwe bandcontest in Drenthe! Acht bands streden in twee voorrondes om een plaats in deze finale. Een deskundige vakjury koos in iedere voorronde een winnaar: The Crooked en Rogue. Aan het publiek ook de taak om te bepalen wie er door mochten naar de finale. Insane Delirium en Ancient Remedy kwamen als publiekswinnaars uit de bus. De winnaar van Vaartslag wint drie shows op toonaangevende podia, een professionele fotoshoot en 20 oefenruimte uren. Vaartslag 2019 wordt georganiseerd door Het Podium, Café de Lijst, Siepelrock en Narrow Fotografie. 

Special guest: Magnetic Spacemen

Vet! MAGNETIC SPACEMEN sluit af tijdens de finale. Deze nieuwe jonge rauwe garagerockband met een super energieke show is klaar om de wereld te veroveren. De band is opgericht in mei 2014 in het oefenhok achter het huis van bassist / zanger Sam in Tuk. Magnetic Spacemen is geïnspireerd door bands als The Hives, OFF!, Together PANGEA en The Who. Bij een paar zinnen over de mannen van Magnetic Spacemen kunnen alle clichés aangaande een jonge garage/punkrock band uit de kast worden getrokken. En dat geeft helemaal niks. Deze heren zijn een voorbeeld voor menig beginnende band qua enthousiasme en stageperformance. Zanger/bassist Sam Pols heeft het in zich om uit te groeien tot een spraakmakende frontman. Hij heeft lef, een goede kop voor punk en de lach op zijn hand. 
De band tourde in april 2015 met John Coffey en heeft daarnaast al heel wat vette shows gedaan, o.a. als support van Peter Pan Speedrock, Nashville Pussy (USA), Together PANGEA (USA). Afgelopen zomer werden er ook een paar retevette festivals bespeeld, waaronder Zwarte Cross, Bevrijdingsfestival en Stone Rock! Om een lang verhaal kort te maken. Naast de 4 finalisten kunnen jullie een GRATIS show meepakken van deze garagerockers!

The Crooked

Deze vierkoppige alternatieve rockband brengt een combinatie van stevige rocksongs, die door de overliggende popelementen gemakkelijk blijven hangen. Verder zijn er af en toe invloeden van funk en blues terug te horen in deze georganiseerde chaos. Denk aan bands als Foo Fighters, Royal Republic, Highly Suspect, Rage Aagainst The Machine en Green Day. Met stevige drums, opzwepende baspartijen, vette gitaarriffs, rauwe zang en kleurrijke meerstemmigheid is de sound van The Crooked compleet.

Insane Delirium

Deze coverband uit Emmen bestaat uit Liam (13 jaar) op drums, Mika (19 jaar) op basgitaar, Joey (17 jaar) op leadgitaar en Madelief (18 jaar) voor zang en gitaar. De band speelt rock- en hardrockcovers van bands als Muse, Foo Fighters en Biffy Clyro, maar ook Avenged Sevenfold. Ze speelden al in voorprogramma’s van andere bands, maar hopen met Vaartslag een stapje hogerop te komen.

Rogue

Deze vijfkoppige poprockband laat zich kenmerken door extreme gitaareffecten, dikke riffs en elektronische sounds. Ze zijn beïnvloed door Paramore, Foo Fighters, maar ook Bring Me The Horizon en Rage Against The Machine. Soms gaat het de ruige kant op, maar je kunt altijd met een koud biertje in de hand lekker meezingen. De band is bezig met een EP.

Ancient Remedy

De jeugdvrienden Sjoerd-Willem (zang, mondharmonica), Hylke (gitaar), Jelmer (gitaar), Jildert (basgitaar) en Gerard (drums) kennen elkaar al sinds de middelbare school. Ancient Remedy belooft een avond vol swingende blues, rock, bier en gezelligheid.

Speeldata

zo 17 maart 2019 15:30 Het Podium


Wachtlijst Finale Vaartslag 2019

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×