God Dethroned

Support: Sisters of Suffocation, Dawn of Disease en Aesmah

za 8 februari 2020 20:30 Het Podium metal

Deuren open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur

Voorverkoop: € 15,-
Deurverkoop: € 17,50

De Nederlandse deathmetalband God Dethroned is terug en niet zomaar, maar met een dikke Album Release Tour! Én ze nemen maar liefst DRIE support bands mee: Sisters of Suffocation, Dawn of Disease en Aesmah!

Frontman Henri Sattler richtte God Dethroned op in 1990. Na slechts één demo bracht de deathmetalband het debuutalbum The Christhunt uit op een klein Duits label. Vanwege problemen met andere bandleden en met de platenmaatschappij besloot Sattler de band te ontbinden. Hij richtte Ministry of Terror op en bracht in 1994 het album Fall of Life uit. Na een Europese tournee verliet hij die groep en vormde opnieuw God Dethroned. Met nieuwe bandleden en nieuwe nummers nam Sattler met de nieuwe groep The Grand Grimoire op en tekende hij een contract met Metal Blade. Er volgden verschillende succesvolle tournees door Europa, Amerika en Japan met grote deathmetalbands als Cannical Corpse, Morbid Angel, Immortal en Marduk. Ook werd er gespeeld op grote festivals als Dynamo Open Air, Wacken, Graspop en Summer Breeze. 

In 2012 besloot de band het voor gezien te houden. God Dethroned speelde nog voor één keer tijdens de 70000 tons of metal cruise. In 2015 volgde echter een terugkeer van de band. De band zou aanvankelijk uit Sattler en Michiel van der Plicht bestaan en live aangevuld worden door diverse gastmuzikanten. Anno 2016 is de band echter weer een volwaardig viertal met Jeroen Pomper en Mike Ferguson binnen de gelederen. Opmerkelijk is het eerste optreden van de 'comeback', deze vond ook plaats op de 70000 tons of metal cruise. Inmiddels heeft God Dethroned alweer talloze shows gegeven, waaronder ook op Graspop Metal Meeting 2016, een van de grotere metalfestivals binnen Europa.

Support: Sisters of Suffocation

Sisters of Suffocation is een Nederlandse deathmetalband die in 2014 werd opgericht. In april 2016 bracht de band een eerste single uit: Boundaries. De eerste E.P. Brutal Queen uit 2016 verscheen in eigen beheer. In september 2016 werd de E.P. heruitgebracht door Hammerheart Records. Het eerste album verscheen in 2017 bij Suburban Records. De band trad op op verschillende festivals, onder andere: Eindhoven Metal Meeting, Stonehenge Festival, Antwerp Metal Fest, Gäfle Metal Fest (Zweden), Zwarte Cross en Lowlands.

Support: Aesmah

De Franse wayfarers genaamd Aesmah begonnen als tweedelig in 2009, maar dit veranderde in een voltallig viertal in 2010. Sindsdien creëerden ze een stijl die sterk wordt beïnvloed door Scandinavische bands als Dark Tranquility, In Flames of Katatonia, maar wel met progressieve invloeden. Hun twee EP's Hegemony (2009) en Imeria (2012) trokken de aandacht van verschillende fanzines en ontvingen voortdurend positieve beoordelingen. Nu is het tijd voor het kwartet om hun eerste volledige album te onthullen: Walking Off The Horizon. De beklijvende melodieën van de tien nummers worden geaccentueerd door een boeiende sfeer en geduwd door pittig gegrom en mysterieus gefluister.

Support: Dawn of Disease

Dawn of Disease is een Duitse deathmetalband uit Osnabrück en werd oorspronkelijk opgericht in 2003. Een jaar later brachten ze de MCD Through Bloodstained Eyes uit, die binnen korte tijd uitverkocht was. Ondanks verschillende optredens met populaire bands, betekende 2007 het einde van de band. Maar de opstanding met een nieuwe opstelling duurde niet lang... 

Sinds hun nieuwe formatie in 2009 heeft Dawn of Disease haar weg gevonden naar de top als zware gewichten van de Duitse Death Metal-scene. Met Legends Of Brutality (2010), Crypts Of The Unrotten (2012) en Worship The Grave (2016) zetten ze een nieuwe standaard voor de groeiende scène, beïnvloed door Zweedse Death Metal maar zonder de moderne aspecten in hun muziek te verwaarlozen. Hun volgende opus Ascension Gate (2017) markeert een belangrijke hoeksteen in de voortdurende ontwikkeling van de band met boeiend gitaarwerk, razend management van melodieën en briljante toon. Een orkaan van blastbeat-drummen en het gigantische grommen van zanger Tomasz ontbranden een vuur dat smeedt hun geest. Niet voor niets overtuigde het album zowel fans als pers en haalde het zelfs de # 46 van de officiële Duitse hitlijsten.

Speeldata

za 8 februari 2020 20:30 Het Podium metal


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 15,00