Heidevolk

Support: Spartan

za 7 maart 2020 20:30 Het Podium folk viking metal

Foto: Kevin Storm

Het concert van Heidevolk op zaterdag 21 december is wegens omstandigheden verplaatst naar zaterdag 7 maart 2020. Wie al kaarten heeft gekocht ontvangt informatie over het omzetten van de huidige kaarten óf het retourneren van de kaarten. Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt voor je begrip.

Voorverkoop: €18,-
Deurprijs: €20,- 

Deuren open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur

 Twaalf Provinciën concert

Vrienden, er staan nieuwe 12 provinciën concerten op het programma voor het najaar 2019. Dit keer is het de beurt aan Limburg, Zuid Holland en Drenthe. Zoals jullie inmiddels weten spelen wij tijdens deze toer een extra lange show waarin ruimte is voor muziek en verhaal. De liederen van de recente albums “Vuur van Verzet” en “Velua” maar ook een flink aantal klassiekers en zeldzame (akoestische) pareltjes zullen de lokale hallen vullen. Koop vandaag je ticket zodat je deze zomer met een gerust hart en een koud biertje op het terras je voor kan bereiden op een reis door de verhalenwereld van Heidevolk.

Heidevolk kwam, zag en veroverde podia door heel Europa sinds zijn oprichting in Arnhem dertien jaar geleden met epische, boeiende liveshows vol folk metal. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Herkenbare mannelijke, Nederlandstalige zang en onweerstaanbaar pakkende songs die het heidense vuur in de zielen van velen ontstaken. In 2005 bracht Heidevolk zijn eerste cd uit: De strijdlust is geboren, gevolgd door de Wodan Heerst EP in 2007. Het tweede studioalbum Walhalla Wacht werd in 2008 uitgebracht. Hun studioalbum Uit oude grond werd internationaal ook lovend ontvangen. In 2015 verbaasde Heidevolk iedereen met het prachtige meesterwerk Velua, een reis door een wereld van mythen en legendes op de Veluwe. Nu is Heidevolk weer terug met het eeuwige verhaal van opstand en verzet, met hun meest volwassen release tot nu toe: Vuur van verzet.

Vuur van verzet

"De plaat klinkt bevlogen en bij vlagen ronduit episch. Diepgang, dus niet enkel simpele ‘zuipsongs’ en voldoende afwisseling zorgen dat Vuur van Verzet blijft boeien. Het geheel lijkt een tandje venijniger te zijn dan het meer op klassieke heavy metal gestoelde Velua, met deze maal af en toe wat onversneden Walhalla Wacht/De Strijdlust is Geboren-touches." - Ragherrie.com

"De band luidt 2018 in met het nieuwe album Vuur Van Verzet, waarop de band grootser dan ooit uitpakt om te bewijzen dat deze bij de absolute internationale paganmetaltop hoort. In vergelijking met voorganger Velua klinkt het allemaal een tandje steviger." - metalfan.nl

Support act: Spartan

Deze Nederlandse band combineert power metal en death metal. Hun teksten zijn gebaseerd op Griekse mythologieën en beschrijven heroische gevechten en goden in een glorieuze ode aan het verleden. De band bestaat uit Jeffrey Rademakers (vocals), Pieter Vink (gitaar), Nick van Beusekom (gitaar), Mike van Bekkum (bas) en Frank Bos (drums). De twee gitaristen spelen technische hoogstandjes en prachtige solo's. Na hun eerste EP For Glory speelde de band in 2009 door heel Nederland, maar al snel volgden ook optredens in heel Europa. Ze stonden al samen op het podium met Marduk, Septic Flesh, Moonspell, Negura Bunget en de Griekse legendes Rotting Christ.
Dat belooft een heerlijke opwarmer voor Heidevolk dus!

Speeldata

za 7 maart 2020 20:30 Het Podium folk viking metal


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 18,00

Meer info

heidevolk.com