King of the World

Get Yourself Connected Tour

vr 6 december 2019 20:30 Het Podium blues

Deuren open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur

Een nieuwe gitarist, nieuwe songs en een nieuw album: King of the World is terug!

Connected

De band heeft zichzelf herondekt met de toevoeging van de vierentwintigjarige gitarist Stef Delbaere uit Gent, België. Hij groeide op tussen de jazz en bluesplaten van zijn vader en studeerde Cum Laude af aan het Rotterdams Conservatorium.
In de nieuwe bezetting trok de band zich na enkele try outs terug in een boerderij in het oosten van Nederland. Op de nieuwe, bevlogen plaat Connected is duidelijk de invloed van de nieuwe gitarist te horen. Maar ook, geheel volgens de King of the World traditie, weer volop meerstemmige zang en invloeden uit de blues, rock en New Orleans. Het resultaat? Een pure productie van een volwassen en gretige band. Opnames vonden plaats in de Woodstock Studio, waar een grote collectie vintage apparatuur aanwezig is. De studio eigenaar ston met tranen in zijn ogen te luisteren naar de negen minuten durende bluesballad Life After You, dat in één keer werd opgenomen en een glanzende hoofdrol voor gitarist Stef heeft. In woorden van de studio eigenaar was het een "instant classic". 

Reputatie

KOTW heeft in de afgelopen zeven jaar een fantastische reputatie opgebouwd. Alle vier albums werden lovend ontvangen, in zowel binnen- als buitenlandse muziekpers. Maar ook hun livereputatie is niet te missen. Zo speelde de bands onder meer op festivals als North Sea Jazz, Ribs 'n Blues, in poptempels als Paradiso, Hedon en de Boerderij en waren ze te zien in diverse tv-shows, zoals Pauw en Witteman, Derksen on the Road en Vrije Geluiden. Ook op Bluesfestival Hoogeveen in De Tamboer werden de mannen met open armen ontvangen. 

Blues Awards

Dat King of the World een duidelijke plaats in Nederland heeft ingenomen, blijkt onder meer uit het winnen van diverse Blues Awards: beste drummer, beste toetsenist, beste bassist (3x!), beste gitarist, beste band en maar liefst zes noteringen in de 2017 Dutch Blues Top aller tijden.

Is het je al duidelijk? Dit concert mag je gewoon niet missen!

Speeldata

vr 6 december 2019 20:30 Het Podium blues


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 15,00

Meer info

kingoftheworld.eu