Mooi Wark 2020

Support: The Bössels

vr 7 februari 2020 20:30 Het Podium Hollands

Voorverkoop: €16,50
Deurprijs: €20,-

Deuren open: 20:00
Aanvang: 20:30

In 2019 stond Mooi Wark in een binnen no time uitverkocht Podium. Dat smaakt naar meer... ben je er weer bij?

Mooi Wark is opgericht in 1992 en bestaat nu uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drum). Bij de optredens van Mooi Wark draait het vooral om improvisatie en interactie met het publiek, hierdoor is elk optreden anders. Het repertoire tijdens optredens bestaat vaak uit veel vrolijke nummers, meestal rock-'n-roll.  

Door de jaren heen is Bert Koops altijd de stabiele factor gebleken van de band. Door zijn volhardendheid en zijn liefde voor de rockmuziek is hij altijd blijven geloven in zijn band. De keuze voor de Drentse taal verklaart hij als volgt: "Ik kan gien Engels en mien Nederlands is te slecht." Hij is door de jaren heen ook de belangrijkste componist en tekstschrijver van de band. In bassist William Bossong (Billy) heeft hij een goede aangever gevonden. Sinds zijn intrede bij de band zijn ook de verdienste van Arnold (Garfunkel) Kuik als tekstschrijver duidelijk een aanvulling.

Support: The Bössels

In het voorjaar van 2016 werd zanger/gitarist Rick Manuel gebeld of hij wilde spelen op Mañana Mañana. “Moar ik heb helemoal gin band”, zei hij. Het antwoord kwam snel en simpel: “dan richt d’r moar ene op” en de haak lag op de telefoon. En daar sta je dan, in de programmering van Mañana Mañana als Rick Manuel... zonder band. Na wat heen en weer bellen konden gelukkig drummer Tonnie Elferink en bassist Bert 'Qbus' van Dijk aansluiten en werd het Rick Manuel Trio geboren. Kort voor het optreden werd een mooiere naam bedacht: The Bössels. Voor het festival krijgt het trio de kans om als try-out tweemaal op Oerol te spelen en na Mañana Mañana nemen ze afscheid van elkaar, met de belofte om ooit nog eens samen te spelen.

In het najaar van 2016 wordt de draad weer opgepakt en schuift Rob Wielens aan als extra gitarust. Een nieuwe Southern Rock Tribute uut 't Ooosten des lands is geboren, een mooie mix van in de eerste plaats Southernrock met de classics van o.a. Lynyrd Skynyrd, The Allman Brothers, The Outlaws en meer aangevuld met blues, bluesrock en alles wat we leuk vinden om te spelen. Flitsende gitaarduels, samenzang, lange solo’s op een stevige basis van bass & drum...Southern Rock zoals het hoort.

Speeldata

vr 7 februari 2020 20:30 Het Podium Hollands


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 16,50
Deurprijs € 20,00

Meer info

mooiwark.nl