My Brainbox

ft. Jan Akkerman en Bert Heerink

za 23 maart 2019 20:30 Het Podium Rock

Voorverkoop € 17,50
Deurprijs € 20,-

Jan Akkerman is zonder twijfel Nederlands meest virtuoze en bekende gitarist. Zelfs internationaal staat hij bekend als één van de beste gitaristen ter wereld. Met My Brainbox doet Jan oude tijden herleven! Het repertoire bestaat grotendeels uit songs van de eerste LP van Brainbox uit 1969 met o.a. Down Man, Dark Rose, Summertime, Sea Of Delight, Woman’s Gone en Scarborough Fair. Het album is een mijlpaal in de Nederpop. 

MY BRAINBOX ft. Jan Akkerman & Bert Heerink

Jan Akkerman heeft het podium mogen delen met legendes als BB King, Ice-T en Charlie Byrd en stond op festivals over de hele wereld, zoals Montreux Jazz Festival, North Sea Jazz Festival en plekken in Rusland, Syrië, Japan en Indonesië. Met de bands Focus en Brainbox wist hij in de rol van gitarist wereldfaam te vergaren. In de meer dan vijftig jaar die hij actief is heeft Akkerman (1946) ook nog eens meer dan een dozijn soloplaten gemaakt. Denk aan albums als ‘Tabernakel’ (1973), zijn beroemde gitaar-in-bed-plaat ‘Jan Akkerman’ (1977), maar ook recenter werk als ‘CU’ (2003) en ‘Minor Details’ (2011). Als gevolg van zijn bijdrage aan de muziek in het algemeen en Nederlandse muziek in het bijzonder, ontving Akkerman in 2005 de Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre en werd hij in 2012 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn bijdrage aan de nederlandse popmuziek.

In datzelfde jaar startte de meester de samenwerking met zanger Bert Heerink om het Rock&Blues repertoire van deze legendarische band nieuw leven in te blazen onder de naam: MY BRAINBOX. Bert Heerink werd in de jaren 80 wereldberoemd met VANDENBERG, had mid jaren 90 een uiterst succesvolle Nederlandstalige periode en beschikt nog altijd over een uitstekende stem; de perfecte ‘strot’ voor deze band. Op het podium weten de mannen zich gesteund door Jan’s voortreffelijke band en wordt de ‘progressive rock‘ van eind jaren 60 met veel overtuiging & dynamiek gespeeld.

Line-up:

Jan Akkerman (gitaar)
Bert Heerink (zang)
Coen Molenaar (toetsen)
David de Marez Oijens (bas)
Marijn van den Berg (drums)

Speeldata

za 23 maart 2019 20:30 Het Podium Rock


Wachtlijst My Brainbox met Jan Akkerman en Bert Heerink

Kies a.u.b. de voorstelling waarvoor u op de wachtlijst wilt staan.
Vul a.u.b. het aantal tickets in.
Vul a.u.b. uw voornaam in.
Vul a.u.b. geldige tussenvoegsels in.
Vul a.u.b. niet in.
Vul a.u.b. uw achternaam in.
Vul a.u.b. een geldig e-mailadres in.
Vul a.u.b. een geldig telefoonnummer in.
×

Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 17,50

Meer info

mybrainbox.nl