Stay Tuned Festival 2019

Dark Sky, Last Son of Eve e.a.

za 16 november 2019 20:00 Het Podium Rock

Deuren open: 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur

Voorverkoop € 9,95
Deurprijs € 10,-

De derde editie van het Stay Tuned Festival in Het Podium, Hoogeveen. Ga mee op muzikale reis in verschillende genres, van pop tot metal. Met deze unieke reis probeert het Stay Tuned Festival jou iets mee te geven over het christelijke geloof.

Line up

Last Son of Eve

Het vermogen om pop-songwriting te combineren met prog en heavy elementen is de perfecte match voor het geluid van LSOE! 
Last Son of Eve heeft een tweerichtingsuitleg als het gaat om de naam van het project. De eerste verwijst naar de moeder van Steef (lead) die Eve heet. Hij is de laatste zoon van zeven jongens. De andere verklaring is gebaseerd op een meer bijbels thema. Last Son of Eve staat voor de laatste generatie in de stamboom van de hele mensheid, geboren uit Eva. De wereld verandert snel in totale waanzin, zijn wij op weg naar ons onheil? Die vraag wordt in verschillende nummers benaderd vanuit verschillende, herkenbare hoeken.

Dark Sky

Deze power metal band staat bekend om haar krachtige en energieke live-optredens. Het is dan ook niet voor niets dat de band al meerdere keren met de grote namen zoals Europe, Status Quo, Doro en Magnum op het podium heeft mogen staan.
Dark Sky werd in de vroege jaren 80 opgericht als een schoolband in Rottweil / Duitsland en stond voor het eerst op de internationale kaart op de internationale kaart met het debuutalbum Believe It, dat groot succes had in Azië, vooral in Maleisië. In 2002 verscheen het tweede album Edge Of Time, waarmee ze ook in hun thuisland op de kaart kwamen. Het werd gevolgd door Living & Dying en Empty Faces, die de band aan hun hardere kant toonden zonder hun handelsmerkmelodieën te verliezen. In 2012 brachten ze Initium uit, een conceptalbum.Vanwege persoonlijke omstandigheden konden Dark Sky niet toeren met dit album, maar ze speelden hier en daar wat shows. Een van hen was een support-optreden in hun geboortestad voor de Zweedse supersterren Europe. Deze show werd gefilmd en opgenomen voor de eerste live CD en DVD van de band. De dvd bevat alleen de show, terwijl de cd’s zijn uitgebreid met 6 nieuwe studiotracks. Een van hen is een cover van de Pia Zadora-klassieker When the Rain Begins To Fall. In 2018 bracht Dark Sky een live CD / DVD digi-pak-uit getiteld Once.

Nobuts

Nobuts is een Nederlandstalige powerpop/rock band met een verhaal. De nummers van Nobuts zijn op zichzelf staande verhaaltjes, maar wanneer je meerdere nummers beluisterd zul je merken dat een groter verhaal meespeelt. De muziek bevat invloeden uit de jaren ’80, denk hierbij aan U2, maar ook Bob Dylan. Nobuts startte in 1990 als Engelstalige rockband. In 1992 behaalde  de eerste demo op analoge casette 3FM. In de jaren ’90 deed Nobuts support acts voor  onder andere Normaal, Van Dik Hout en Rowwen Hèze.. In 1995 brachten ze hun eerste album uit, hierna brachten ze nog een aantal cd’s uit. De verhaallijn door de liedjes heen zijn opgedeeld in 4 thema’s die ook een Christelijke inslag hebben. Nobuts is een gepassioneerde band met een verhaal, zonder opdringerig of betweterig te zijn.

Speeldata

za 16 november 2019 20:00 Het Podium Rock


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 9,95

Meer info

staytunedfestival.nl