T-99, the Goon Mat And Lord Benardo en Bacon Fat Louis

Blues & Boogie Party

za 5 oktober 2019 20:30 Het Podium blues

Geniet deze avond van fantastische bluesbands in Het Podium! Op het programma staan T-99, the Goon Mat & Lord Benardo en Bacon Fat Louis. 

Voorverkoop € 15,-
Deurprijs € 17,50

Deuren open: 20.00 uur
Aanvang: 20.30 uur

Bacon Fat Louis

Met zelfgemaakte instrumenten en dansende houding proberen zoeken én verleggen deze mannen de grenzen van de blues. En ja, dat betekent onder andere invloeden van Jack White, R.L. Burnside en Son House. 
Verwacht geen gelikte, academische gitaarsolo's, want daar geven ze niks om. Maar met een cigar box gitaar, bluesharp en een dansbaar ritme zorgen ze voor een fantastisch feest. In 2013 werd hun debuutalbum lovend ontvangen, in 2016 volgde deename aan de Dutch Blues Challenge. Ook werd een live album opgenomen. In 2017 bracht Bacon Fat Louis een conceptalbum uit: The Glorious Gospel & Blues of Henry Sloan. Het album vertelt het verhaal van de legendarische mentor van vele bluesmannen, zoals Son House en Charley Patton, maar doordat Henry zelf nooit opnames gemaakt heeft blijft zijn erfenis onbekend. In de moderne wereld zien we hem worstelen met angst, overwinningen en mislukkingen.

"Sommige mensen zijn voor de blues geboren. Het geldt voor de bandleden van Bacon Fat Louis. Hun ziel en zaligheid gooien ze in de muziek." - Indebanvan.nl over Bacon Fat Louis 

The Goon Mat & Lord Benardo 

Als je denkt dat twee personen samen geen kabaal kunnen maken, dan heb je het mis. Afkomstig uit het Belgische Luik, giet The Goon Mat And Lord Benardo een overdosis van keiharde, rauwe garageblues uit over het publiek. The Goon Mat, oftewel Matthias Dalle, is een oldschool bluesgitarist, waarbij invloeden van Elmore James en Iggy Pop hoorbaar zijn. Lord Benardo, oftewel Fabian Bennardo, zorgt voor fantastisch harmonicawerk. Het resultaat? Een heerlijke dosis boogiegeweld!

T-99

Nee, ik heb het niet over een TANK, ik heb het niet over TECHNO en zeker niet over TESTOSTERON-BOOSTERS. Ik heb het over die verdomde ROCK ‘N ROLL, over ROOTS, BLUES, COUNTRY, ROCKABILLY, SURF en verkoop je SOUL maar aan de duivel-muziek. Ik heb het over echte liedjes voor echte mensen. Ik heb het over Mischa den Haring, Martin de Ruiter en Donné la Fontaine, drie wilde rock-‘n-roll-vrijbuiters met groots grommende gitaren, roffelbeukende drums, pets-kets contrabas en dubbelloops vocalen. Ik heb het over dat alternatieve rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam, een van Nederlands beste bands. Ken je die niet?!

DUS JIJ HEBT NOG NOOIT GEHOORD VAN T-99.
Tot dusver heeft T-99 zes albums en een ‘greatest hits’-verzamelaar op de kerfstok. Sinds 1999 touren de kerels door West-, Noord- en Zuid-Europa. En waar ze maar komen bespelen ze hun vintage instrumenten met een ongeëvenaarde energie, groot muzikaal vakmanschap en een flinke schuit whisky, pardon: passie. Aldus creëert T-99 een uniek brouwsel van stijlen dat eigenlijk alleen maar kan worden omschreven als ‘het geluid van T-99’. Vind je dat lastig te bevatten? Denk dan maar gewoon aan Tom Waits die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige jukejoint net buiten Austin, Texas. Jazeker, geen gelul, drie bier en een kopstoot als het niet waar is: T-99 huilt in een Amerikaanse woestijnnacht tegen de maan terwijl hun muzikale helden eindeloos rondjes
draaien op hun mentale jukebox: Howling Wolf, B.B. King, Muddy Waters, Hank Williams, Chuck Berry, Elvis Presley, Johnny Burnette, Jimi Hendrix, Dick Dale, Johnny Cash, Link Wray, The Cramps, The Blasters en The Paladins.

Na hun sterke debuut (Coo-Coo, 2001) bracht T-99 hun voodooalbum Strange Things Happen uit (2004), gevolgd door een psychedelische cd, Cherrystone Park in 2005. Met Vagabonds (2007) creëerden de mannen hun zwerversmeesterwerk. Na een pauze (waarbij ze als gastmuzikanten plaatsnamen in diverse zijprojecten) bracht T-99 in 2015 een heuse ‘Best Of’-plaat uit: The Various Sounds Of T-99. Door de enthousiaste respons hierop kreeg het gestoorde monster van de rock ’n roll Mischa, Martin en Donné weer in zijn greep. Het resultaat was Bedlam! (2016), hun meest extreme album tot nog toe. De hilarische video die hun meest recente hit Motorcycle Years begeleidde is verplicht kijkvoer voor muzikale mafkezen van alle gezindten. In 2018 verschijnen gefaseerd singles onder dewelluidende titel T-99 Single Series.

Gedurende meer dan vijftien jaar heeft T-99 zich op podia en festivals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en de V.S. bewezen als een rock ’n roll beest dat zijn weerga niet kent. De band blonk uit als voorprogramma bij acts als Chuck Berry, Dr. John, Los Lobos en Little Feat. Muziek van T-99 werd gebruikt voor tv-programma’s en commercials en het trio speelde menigmaal succesvol live voor tv- en radioprogramma’s in binnen- en buitenland. Zo werd de band in 2008 uitgenodigd door BBC dj Mark Lamarr in zijn programma ‘God’s Jukebox’. In 2010 schitterde T-99 in theaterproductie The Freak (2010) en twee jaar later werd hun muziek gebruikt om de internationaal uitgebrachte speelfilm Black Out (2012) van muzikaal vuurwerk te voorzien.
Toonaangevend muziektijdschrift OOR schreef ooit : “T-99 is de meest opwindende en vernieuwende rootsband van Nederland en ver daarbuiten” -en dat citaat hoeft nog steeds niet te worden bijgesteld.

Zo. Dus nu heb je gehoord van T-99. En nu ga jij ze live zien. Want op het podium begint T-99 pas echt te glimmen. Daar rocken ze, daar ratelen ze, daar rollen ze, daar schudden en swingen ze. Daar komen die drie bastaardzonen van de blues tot leven alsof de duivel ze op de hielen zit. En zetten ze elke zaal, elke club, elk café, elk gat en elke stad in vuur en vlam zoals Jerry Lee ooit zijn piano. En als je ze live hebt gezien, weet je het voor altijd. Je zult bekeerd worden, een fan voor het leven. En je zult tegen je onwetende vrienden zeggen: “Dus jij hebt nog nooit gehoord van T-99?”

Speeldata

za 5 oktober 2019 20:30 Het Podium blues


Prijzen (exclusief drankje)

Naam Vanaf
Normaal € 15,00