Ana Popovic - 2023 in Het Podium
Ana Popovic - 2023 in Het Podium

Ana Popovic

Power

De internationaal befaamde gitariste Ana Popovic komt naar Hoogeveen! Met haar nieuwe album Power op zak vindt ze zichzelf opnieuw uit. Een verhaal over vriendschap, eenheid en vastberadenheid. Het album verscheen 5 mei 2023.

Power

Power symboliseert eenheid. De albumcover toont een zwarte en witte hand die elkaar vasthouden, precies wat de wereld nodig heeft op dit moment. De positieve kracht die de wereld verder brengt. Zonder deze kracht zouden er niet zoveel bewonderenswaardige muziek, ideeën en opvattingen zijn. Het album Power is een verhaal over deze kracht, vriendschap en alles omarmen wat het leven je toebedeelt.

In 2020 kreeg Ana de diagnose borstkanker. Drie jaar eerder verloor ze haar moeder aan dezelfde ziekte. Haar wereld stortte in. Toch bleef ze muziek maken. Haar bassist Buthel vertelde dat Ana geboren was voor muziek, dat ze mensen moest blijven raken met haar muziek. Zo ontstond Power, een album vol emoties en vastberadenheid. Met die kenmerkende eclectische sound, vol rock, blues, gospel en funk. Of zoals Ana zegt: “It’s black AND white, like the cover of Power.”

Ana Popovic

Ana’s debuutalbum Hush verscheen in 1999. In 2000 begon Ana Popovic met touren. Ze is nooit weer gestopt. Samen met haar zeskoppige band speelde Ana al met grootheden als B.B. King, Gary Clark Jr., Jeff Beck en Joe Bonamassa. Ze was de enige vrouwelijke gitariste in de sterrengroep Experience Hendrix Tribute, van 2014 tot 2018. Vandaag de dag is ze sterker en gemotiveerder dan ooit. Geniet van een fantastische show in Het Podium!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren rondom Het Podium?