Jett Rebel in december 2019 in Het Podium.
Jett Rebel in december 2019 in Het Podium.
Ralph de Jongh speelt regelmatig in Het Podium.
Rage Against The System is een RATM tributeband.
Zangeres in Het Podium
Jett Rebel exclusieve tour in december 2019.

Over Het Podium

Het Podium in Hoogeveen is per 1 januari 2018 samen met Theater De Tamboer gefuseerd tot de Stichting Cultuurhuis Hoogeveen. Het poppodium en het theater bevinden zich ieder op hun eigen fysieke locatie, maar fungeren achter de schermen als één organisatie.

Missie

Het Cultuurhuis bestaat voor en door alle Hoogeveners. Met het poppodium, een stadstheater met toegankelijke voorstellingen, educatie activiteiten en een hechte samenwerking met culturele partners als de Bibliotheek/Verhalenwerf en Scala Centrum voor de Kunsten, wil Het Cultuurhuis een plek zijn waar Hoogeveners elkaar op een ongedwongen manier kunnen ontmoeten en cultuur kunnen consumeren en creëren.

De programmering weerspiegelt de identiteit van het Cultuurhuis, het Cultuurhuis weerspiegelt op haar beurt de identiteit van de bezoeker. Per 1 januari 2020 is Het Podium weer in het bezit van de officiële status Kernpodium-C. We claimen de plek die Het Cultuurhuis verdient: het middelpunt van de popcultuur in Drenthe!

ANBI

Stichting Cultuurhuis Hoogeveen is een tot het Algemeen Nut Behorende Instelling (ANBI). Dit betekent dat Het Cultuurhuis geen winstoogmerk heeft en alle werkzaamheden voor 90% of meer een algemeen belang dienen.

Bekijk de ANBI-registratie van Cultuurhuis Hoogeveen hier.

Geschiedenis

Het Podium werd als jongerencentrum op de huidige locatie opgericht op 18 december 1989, destijds nog onder de naam De Box. Het was een voortvloeisel uit het jongerencentrum De Baken, dat sinds de jaren ’70 fungeerde als buurt- en clubhuis en zich ontwikkelde tot jongerencentrum. De Baken bevond zich in een mooi gebouw naast de Nederlands Hervormde Kerk aan de Grote Kerkstraat en was ook eigendom van de kerk.
Eind jaren ’80 werd de huur hiervan opgezegd en moest De Baken het pand verlaten, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Na de sluiting werd het pand bezet door jongeren. De ME moest eraan te pas komen om de jongeren van het dak te halen. Ondertussen werd er in nauwe samenwerking met de gemeente gewerkt aan een alternatieve locatie.

Van De Box naar Het Podium

Er werd een nieuw jongerencentrum gebouwd aan de Schutstraat, dat eind 1989 haar deuren openen. Het streven was om De Box een ander karakter te geven dan Het Baken, met meer nadruk op culturele activiteiten voor jongeren. Maar De Box kende een moeilijke start, doordat de oude groep van Het Baken zich niet herkende in De Box en er weinig nieuwe jongeren kwamen.
In 1997 kwam er een nieuwe koerswijziging met de naamsverandering naar Het Podium. Jarenlang trok Het Podium vele bezoekers, waarbij de nadruk in programmering lag op metal en alternatieve rock.

Kernpodium-C

Sinds de fusie met De Tamboer tot Stichting Cultuurhuis Hoogeveen in 2018, is er een nieuwe verschuiving in programmering merkbaar. Het Podium richt zich op een breed publiek met uiteenlopende genres en vaste concepten, zoals tribute nights, blues, rock, hiphop, metal, singer-songwriter, maar ook theater en comedynights. Het bredere muziekaanbod resulteerde in hogere bezoekersaantallen en meer uitverkochte concerten.

Met de per 1 januari 2020 toegekende status van Kernpodium-C heeft Het Podium daarnaast recht op extra subsidie. Dit biedt de mogelijkheid om grotere financiële risico’s te nemen en daarmee ook meer Nederlands talent te programmeren. Ook wordt het poppodium daarmee weer aantrekkelijker voor grotere artiesten.