Dirty Street - Bacon Fat Louis - 2023 in Het Podium
Bacon Fat Louis - 2023 in Het Podium

Dirty Streets

Support act: Bacon Fat Louis

Ready for some rock, soul, groove & blues?

Op de platen van Dirty Streets hoor je een rauwe, luidruchtige mix van pure Amerikaanse motown, stax en rock. In de pers worden de mannen vaak vergeleken met the Faces, Humble Pie, Otis Redding en CCR. En dat is niet zo gek, want in de muziek van Dirty Streets voel je die heerlijke Memphis groove! Bacon Fat Louis warmt het publiek op als support act.

Dirty Streets

Zanger-gitarist Justin Toland werd geboren in Austin, Texas. De liefde voor klassieke rock werd hem met de paplepel ingegoten. Al op vroege leeftijd was hij fan van de Stones, Creedence, soul en de Stax-sound. Justin ontmoette bassist Thomas Storz op 17-jarige leeftijd in Memphis. Met de toevoeging van drummer Andrew Denham was de band in 2007 compleet.

Dirty Streets begon met een simpele bandopstelling: alleen microfoons op de bas, drums, gitaar en zang. Gewoon live opgenomen. Geen tracks, geen scheiding van audiosporen. Daarom raakte de band eraan gewend om nummers 40 of 50 keer te doorlopen, altijd op zoek naar die perfecte take. Deze volharding en discipline zorgde ervoor dat Dirty Streets live altijd weer een dijk van een show speelt, met een ontzettend scherpe timing. Met dank aan de liveopnames en bootlegs van hun optredens in en rondom Memphis ontstond er een ‘buzz’ rondom de band. Er volgden meerdere albums: Portrait of a Man (2009) Movements (2011), Blades of Grass (2013), White Horse (2015), Distractions (2018) en de liveplaat Rough and Tumble (2020).

Maak je klaar voor een fantastisch concert van deze Amerikaanse band: rauwe rock-soulgroove met een uniek karakter!

Bacon Fat Louis

Terug van weggeweest: de mannen van Bacon Fat Louis openen deze avond in Het Podium. Koop een goedkope krakkemikkege blender, voeg een schep R.L. Burnside, scheut Legendary Shack Shakers, Bob Log kruimels, een vleugje Lef Lane cruiser en T-Model Ford aan toe en mix dit op vol vermogen. Het resultaat is een verrassend frisse cocktail, genaamd Bacon Fat Louis!

Na een zoektocht van 10 jaar heeft de band zichzelf helemaal gevonden. Geen ingewikkeld gedoe. Vette, pompende no-nonsense boogie die neigt naar een smerige voodoo garage sound, met altijd de blues als fundament. Hun derde album BFL#3 verscheen in 2021 en werd vol enthousiasme ontvangen. Het opende in razend tempo deuren naar mening podium en festival in binnen- en buitenland.

Bezoek je deze show? Dan is stilstaan onmogelijk! Bacon Fat Louis is:
Bo Hudson: guitar, vocals and weird make up.
Thomas: Blues harp, nice guy and so much more.
Rik: Drums and never too serious.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren rondom Het Podium?