Them Dirty Dimes - Folk Festival - 2024 in Het Podium
Jonathan Rhodes - Folk Festival - 2024 in Het Podium
P.J.M. Bond - Folk Festival - 2024 in Het Podium

Folk Festival

Editie I

zo 10 maart 2024 14:00 uur
Bestel
  • € 25,00

Welkom op het gloednieuwe Folk Festival in Het Podium!

Kom en laat je betoveren door de muziek, ontdek nieuwe artiesten en geniet van de unieke setting die we voor jou hebben gecreëerd. Them Dirty Dimes, Jonathan Rhodes en P.J.M Bond zijn de eerste namen die we bekend maken. Maar er volgen er nog veel meer!

Sta jij in onze bovenzaal te dansen op de tofste folk muziek of geniet je in het café van de betoverende klanken van de beste singer-songwriters? Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij en mis de eerste editie van het festival niet!

Bekijk hieronder de line-up van het festival!

Them Dirty Dimes

Them Dirty Dimes is een band die teruggrijpt naar oude genres en daar iets nieuws van smeedt. Met hun gevarieerde set schiet de band van gypsy naar blues en van americana naar dixieland. Na het goed ontvangen debuutalbum presenteerde Them Dirty Dimes in 2023 opvolger Empty Pockets.

Empty Pockets is een album met elf sterke nummers die worden vertolkt met de live feel van Springsteens Seeger Sessions. Van een zwart sprookjesachtig duet tot Dylanesque folksongs; Them Dirty Dimes kennen de kracht van een goed verhaal.

Jonathan Rhodes

Jonathan Rhodes, de Groningse singer-songwriter, brengt een frisse dosis optimisme. Met zijn Americana/folkmuziek, rauwe blues en een vleugje gospel verkent hij zonder angst de diepten van zijn ziel. Zijn muziek varieert van meeslepende roots rock tot delicate, fragiele nummers, waardoor luisteraars op het puntje van hun stoel belanden.

In 2022 lanceerde hij zijn debuut-EP Dirt, waarvan tracks wekenlang werden gedraaid op radio Veronica door Danny Vera. Het daaropvolgende jaar bracht hij het live-album Live at Het Rode Hert uit, en trad hij op bij ESNS, Tuckerville en Hit The City. Hij verzorgde ook voorprogramma's voor artiesten als Shovels & Rope, DeWolff en Voltage. Geïnspireerd door zowel klassieke als hedendaagse artiesten, waaronder Paul Simon, Bob Dylan, Jason Isbell en Justin Townes Earle, bouwt hij gestaag aan zijn debuutalbum dat in 2024 wordt verwacht.

P.J.M. Bond

P.J.M. Bond heeft zijn sporen verdiend met zijn band Dandelion, waarmee hij verschillende singles, EP's en albums uitbracht. In 2021 bracht Bond zijn debuut-solo-EP getiteld Sunset Blues uit en trok daarmee direct internationale aandacht. Americana UK noemde het "gitaar- en vocaal folkperfectie", en het countryblog Holler stelde dat "Bond een ingetogen meesterwerk had gecreëerd".

Live brengt Bond zijn muziek tot leven, waarbij hij als multi-instrumentalist zowel gitaar als piano, fluit, harp, bluesharp en orgel bespeelt. Zijn stijl, geïnspireerd door James Taylor, Randy Newman en Sufjan Stevens, weerspiegelt ook zijn diepgaande liefde voor Amerikaanse literatuur. Laat je verrassen door een nieuwe vorm van storytelling, voor hoogwaardige literaire Americana: het is tijd voor P.J.M. Bond.

Singer-songwriter Festival: al tien jaar genieten!

Al tien jaar lang organiseren we het Singer-songwriter Festival in De Tamboer en dat is ieder jaar weer genieten. Dit jaar gooien we het over een andere boeg en voegen we dit festival samen met de eerste editie van het Folk Festival. Fans van het genre ‘Singer-songwriter’ kunnen hun hart ophalen in het café, waar we de nieuwste en beste singer-songwriters een podium bieden. Wil je andere genres ontdekken of heb je zin om even te dansen? Loop dan vooral de trap op en geniet van de bands in de bovenzaal.

Van lokale bands tot grote namen; wij zijn benieuwd naar jouw ideale line-up!

We zijn druk bezig met de line-up, maar hebben nog een paar plekjes op het podium te vullen. Welke band mag volgens jou niet ontbreken op dit festival? Laat het ons hier weten. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren rondom Het Podium?