Jazz it up - 2 Bohèmes & CO - 2023 in het podium

Jazz It Up

2 Bohèmes & CO

Nog even nagenieten van zomerse sferen met “2 Bohèmes & CO”

In oktober is de zomer bijna echt voorbij. Maar in Het Podium gaat de zomer nog even door, met heerlijke muziek uit oostelijke en zuidelijke landen.

2 Bohèmes & CO spelen jazz, chansons, gipsy-muziek en latin; muziek die het warme zomerhart weer doet kloppen. Een vleugje koud bier, een snufje rosé en het gevoel van de warme zon op je bol.

2 Bohèmes zijn zangeres Femke Wolthuis en pianist Eric Bergsma. Femke, bekend van het RTL-ontbijtnieuws en RTV-Noord, zingt al sinds jaar en dag jazz, chansons en gipsymuziek in verschillende formaties. Als dochter van violist Willem Wolthuis werd de muziek haar met de paplepel ingegoten. Oorspronkelijk opgeleid aan de Toneelacademie Maastricht, geeft zij elk nummer een theatrale lading mee. Pianist Eric Bergsma werd opgeleid in jazz-improvisatie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij was spil én huiscomponist van verschillende orkesten, zoals Romanesca en Djazzalive. Eric was tevens huiscomponist van de bekende oer-talkshow Barend en van Dorp.

& CO zijn de onmisbare gitarist Evert Scholten en bassist Oeds Bouwsma. Evert kreeg in zijn geboortestad Haarlem bekendheid door het organiseren van jamsessies, en dat doet hij, nu hij in het Noorden woont, nog steeds. Hij tourde naar Zwitserland, Oost-Duitsland, Tsjechoslowakije, Hongarije en Roemenië met de gospelgroepen Efraïm en Jaffa. Oeds Bouwsma studeerde contrabas aan het conservatorium van Groningen. Oeds heeft in talloze bands gespeeld. Op dit moment speelt hij met de Jungle Warriors en de Kamerfilharmonie Der Aa. Hij heeft gewerkt met onder andere Timucin Sahin, Purbayan Chatterjee, Dramane Diarra, Behsat Uvehz, Roger Burn.

Passe-partout

Wil je het hele seizoen genieten van Jazz it Up? Bestel dan een passe-partout voor slechts € 60,- per persoon. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren rondom Het Podium?