Jazz It Up - Edwin Rutten - 2023 in Het Podium

Jazz It Up

Edwin Rutten

Jazz It Up is terug in Het Podium. Neem plaats in onze grote zaal, die speciaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot gezellig jazzcafé!

De fun, de swing, de timing. Het lui achteroverliggen op de beat, de improvisatie. Het entertainment en de interactie met het publiek. Dat is wat jazz betekent voor Edwin Rutten. Samen met Vincent Koning op gitaar, Noah Nicoll op bas en Bob Wijnen op piano nodigt Edwin je uit om samen de blues te komen zingen. En wie wordt de bezoeker die op het podium spontaan een nummer uit het American Songbook zingt? Na afloop samen wat drinken. Hoogeveen, it’s swingtime!

Edwin Rutten

Edwin Rutten ontving de diamanten Meer Jazz Prijs en de Peter Schilperoort Award voor zijn jazz-verdiensten. Hij was vocaal solist op het North Sea Jazz Festival en gaf les op de conservatoria van Amsterdam, Groningen en Utrecht. Op zijn 16e maakte hij al zijn eerste vocale jazzplaten met Rogier van Otterloo. Als 17-jarige trad hij op de radio op met het Metropole Orkest en de Skymasters.

Jazz It Up

Geniet iedere maand op zondagmiddag van een heerlijk jazzprogramma door gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten. Of je nu helemaal thuis bent in de wereld van swing, bebop, ragtime, dixieland of één van de vele andere jazzstijlen, óf nog maar net om de hoek kijkt: kom lekker langs en Jazz It Up!

Van oktober tot en met februari geniet je vijf keer van Jazz It Up. Zet alle data alvast in je agenda:

• 15 oktober: 2 Bohèmes & CO met Femke Wolthuis
• 19 november: Tristan
• 17 december: Edwin Rutten
• 21 januari: Herman Nijkamp
• 18 februari: Ronald Douglas Kwartet

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren rondom Het Podium?