Jazz It Up - Herman Nijkamp - 2024 in Het Podium

Jazz It Up

Herman Nijkamp

Jazz It Up is terug in Het Podium.

Neem plaats in onze grote zaal, die speciaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot gezellig jazzcafé. Herman Nijkamp belooft een fijne jazzmiddag in Hoogeveen. Herman speelt samen met Pieter van Santen op piano, Jacco van Santen op alt sax en Uli Wenzlaff Eggebert op contrabas.

Herman Nijkamp

Met Chet Baker, Mark Murphy, Lee Morgan en Clark Terry als muzikale voorbeelden speelt Herman trompet en flugelhoorn. Hij studeerde klassieke en lichte muziek. Als trompettist en zanger is hij actief in diverse bezettingen, zoals het Millennium Jazz Orchestra. Ook is hij muzikaal leider van de Zwolse big band Allotria.

Jacco studeerde cum laude af op het Conservatorium en ging daarna in de leer bij Vincent Herring. Als echte bebopper is hij altijd op zoek naar de diepere lagen in de jazz.

Ook Uli studeerde cum laude af, aan het Twents Conservatorium bij Ruud Ouwehand. Zijn muzikale interesse varieert van jazz tot rock en big band. Hij werkte al samen met Ben Herman, Silvia Droste, Bruno Casteluccia, Greetje Kauffeld en anderen.

Allround pianist lichte muziek Pieter maakte deel uit het van Mariska Veres Shocking Blue Quintet. Hij begeleidde talloze artiesten en speelde onder meer in big bands als het Jazz Art Orchestra.

Jazz It Up

Geniet iedere maand op zondagmiddag van een heerlijk jazzprogramma door gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten. Of je nu helemaal thuis bent in de wereld van swing, bebop, ragtime, dixieland of één van de vele andere jazzstijlen, óf nog maar net om de hoek kijkt: kom lekker langs en Jazz It Up!

Van oktober tot en met februari geniet je vijf keer van Jazz It Up. Zet alle data alvast in je agenda:

• 15 oktober: 2 Bohèmes & CO met Femke Wolthuis
• 19 november: Tristan
• 17 december: Edwin Rutten
• 21 januari: Herman Nijkamp
• 18 februari: Ronald Douglas Kwartet

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren rondom Het Podium?