Jazz It Up Ronald Douglas Kwartet - 2024 in Het Podium

Jazz It Up

Ronald Douglas Kwartet

zo 18 februari 2024 15:00 uur
  • Deuren open om 14:30 uur
Bestel
  • € 15,00

Jazz It Up is terug in Het Podium.

Neem plaats in onze grote zaal, die speciaal voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot gezellig jazzcafé. Jazz-zanger Ronald Douglas zit al bijna 30 jaar in het vak. Eén van de vocale parels uit de Nederlanse jazz!

Met zijn soepele benadering van teksten en improvisatie is hij een veelgevraagd zanger en entertainer. Samen met Rob van Bavel op piano, Kasper Kalf op bas en Marc Schenk op drums vormt hij het Ronald Douglas Kwartet. De mannen beloven een fijne jazzmiddag in Het Podium.

Ronald Douglas

Hij won als eerst Europeaan een Worldwide Online competitie in 2006 en speelde daarmee op het East Coast Jazzfestival in Washington. In de afgelopen 30 jaar trad hij overal op met zijn trio of fantastische orkesten. Dat leverde hem zowel nationaal als internationaal erkenning op.

Als zanger van de Timeless Orchestra, trad hij vervolgens ook op met onder meer het Metropole Orkest, Skymasters, Ricciotti Ensembe en de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Zijn stem wordt beluisterd in landen als Japan, India, Brazilië, Israël, Indonesië en de Verenigde Staten. Ronald Douglas werkte samen met onder meer Rob Pronk, Jerry van Rooyen, John Clayton jr., Rita Reys en Mark Murphy.

Jazz It Up

Geniet iedere maand op zondagmiddag van een heerlijk jazzprogramma door gerenommeerde Nederlandse jazzartiesten. Of je nu helemaal thuis bent in de wereld van swing, bebop, ragtime, dixieland of één van de vele andere jazzstijlen, óf nog maar net om de hoek kijkt: kom lekker langs en Jazz It Up!

Van oktober tot en met februari geniet je vijf keer van Jazz It Up. Zet alle data alvast in je agenda:

• 15 oktober: 2 Bohèmes & CO met Femke Wolthuis
• 19 november: Tristan
• 17 december: Edwin Rutten
• 21 januari: Herman Nijkamp
• 18 februari: Ronald Douglas Kwartet