Metal Battle - 2024 in Het Podium

Metal Battle

Voorronde

METALFANS OPGELET!

De Metal Battle, de ultieme Nederlandse bandcontest voor ons allesverpletterende genre, staat op het punt te beginnen. Het doel is duidelijk: geef opkomende bands de kans om zichzelf live te bewijzen en een spoor van vernietiging achter te laten.

In 2001 bedachten de Enschedese Headbangers Organisatie (EHBO) en de Utrechtse metalvereniging VIRUS deze genadeloze wedstrijd, waarbij ze elkaar uitdaagden om te bepalen welke regio de beste metalband voortbracht. De eerste Metal Battle was geboren, met slechts enkele deelnemende bands. Slayne uit Zutphen kroonde zich tot de onbetwiste winnaar van deze epische strijd. Het concept van de battle sloeg aan en groeide gestaag uit tot het spektakel dat het vandaag de dag is.

Nu, met het stokje overgedragen aan Noord Geldersch Metaal en Occultfest, is de Metal Battle de grootste underground metalcontest van Nederland geworden. In 12 voorrondes strijden 48 bands tegen elkaar. Drie bloedstollende halve finales volgen, waarin vier bands per keer vechten voor de overwinning. De uiteindelijke triomfanten van deze halve finales staan dan op 20 mei in Estrado te Harderwijk in de epische finale.

Metalheads, bereid je voor op een strijd die de geschiedenis in zal gaan!

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?

Waar kan ik parkeren rondom Het Podium?