Mooi Wark

Mooi Wark

Tour 2022

Terug van weggeweest in Het Podium: Mooi Wark! In 2019 en 2020 zetten de mannen van Mooi Wark een bomvol Podium volledig op z'n kop. Dat smaakt naar meer... Iedere keer staan de mannen weer garant voor een heerlijk feest vol meezingers, bier en dampende rock-'n-roll! Ben jij er weer bij?

Mooi Wark werd in 1992 opgericht door Bert Koops. Hij besloot, als groot fan van Normaal, samen met Henk Oosting eigen Drentse nummers te maken. De keuze voor de streektaal was simpel: "Ik kan gien Engels en mien Nederlands is te slecht", aldus Koops. Het radioprogramma Muzementen van Radio Drenthe schonk aandacht aan de band en Mooi Wark was geboren! 

Samen met drummer Arjan Elting en gitarist Bert Hoezen begon de band met repeteren in Odoorn. Slechts twee weken later stond Mooi Wark al op de bühne met een optreden in Ter Apel. In de zomer van datzelfde jaar namen ze hun allereerste album Zwoegen in 't heuj op. De reacties van het publiek waren bovenverwachting. Dit resulteerde in meer optredens, waaronder in de voorprogramma's van Golden Earring, Rowwen Hèze, De Dijk en Normaal.

Hierdoor werd de band ook bekend bij het grote publiek. Niet veel later kregen ze dan ook een plantencontract aangeboden bij platenmaatschappij Telstar van Johnny Hoes. Ze brachten een aantal nummers uit onder dit label, maar het grote succes bleef uit. Hierdoor ontstond er wat onrust in de band, met meerdere bandwisselingen als gevolg. Bert Koops bleef door de jaren heen de stabiele factor, mede door zijn liefde voor rockmuziek en het geloof in de band.

Vandaag de dag is de band nog steeds een begrip binnen het boerenrock genre. De huidige formatie bestaat uit Bert Koops (leadzang en gitaar), Willem Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drum). De optredens van de mannen bestaan vooral uit improvisatie en interactie met het publiek, waardoor iedere show anders is. Maar één ding staat vast: het is altijd een feestje met de vrolijke rock-'n-roll nummers!