Rhapsody of Fire komt zaterdag 22 januari 2022 naar Het Podium in Hoogeveen

Rhapsody of Fire

+ support act

De Italiaanse symfonische power metal-koningen Rhapsody of Fire komen naar Hoogeveen! Sinds de oprichting in 1993 kent de band een roerig verleden, met vele bandwisselingen, splitsingen en aftakkingen van de oorspronkelijke band. Het enige overgebleven bandlid van het eerste uur is toetsenist Alex Staropoli, die sinds 2019 terug is met een band op volle kracht, helemaal ready to rock!

Alex Staropoli, mede-oprichter, toetsenist en songwriter van de originele Rhapsody, is gewend aan verandering. Dwars door allerlei bandwisselingen heen, bleef Staropoli altijd een drijvende, stabiele kracht binnen Rhapsody of Fire. Met iedere verandering en nieuw album, weet de band fans en critici altijd weer te overtuigen. Het twaalfde studioalbum The Eighth Mountain uit 2019 was het eerste album met Giacomo Voli als frontman. Het album betekende een opzwepend, symfonisch metalsucces en verstevigde de basis voor de opvolger Glory For Salvation.

"Het is een schok voor iedereen wanneer een band zijn zanger verliest, maar de meeste mensen zijn erg blij met het resultaat omdat we verder zijn gegaan om een nieuwe en opwindende situatie te creëren," zegt Staropoli over het werken met Voli aan The Eighth Mountain en Glory For Salvation. "Ook al respecteren en eren we ons verleden, het is nog steeds het verleden. We hebben een aantal nieuwe fans gekregen en de dingen zijn erg positief. Giacomo is een geweldig persoon om mee samen te werken. We kunnen heel serieus en professioneel zijn, maar we hebben ook plezier in het werken samen."

Glory For Salvation zou geen Rhapsody Of Fire album zijn als het niet geworteld was in een concept, dus fungeert het als het tweede hoofdstuk van The Nephilim's Empire Saga, die begon met The Eighth Mountain. De saga draait om het argument van verlossing en de moed van het leven. De held is zich bewust van zijn fouten, wil deze herstellen om verlossing te zoeken, en te vechten voor wat juist is. Staropoli ziet de sage als de ontwikkeling van een individu.

Dertien albums, drie EP's en twee live-albums in 24 jaar en Staropoli vertoont geen tekenen van vertraging. In veel opzichten is hij nog maar net begonnen met Rhapsody Of Fire, met Glory For Salvation als de zo belangrijke volgende stap. Muziek is altijd zijn passie geweest en dit nieuwe album is zeker geen "business as usual."

Oordeel zelf tijdens het concert van Rhapsody Of Fire in Het Podium!

Veelgestelde vragen

Waar kan ik parkeren rondom Het Podium?