Rotting Christ

Rotting Christ

Support: Ceremony

Metal op z'n best!

De Griekse blackmetalband Rotting Christ heeft de tand des tijds letterlijk doorstaan. Al drie decennia lang oogsten de mannen met strakke liveshows enthousiaste reacties van het publiek. De band bleef al die tijd groeien en evolueren, zo blijven ze niet alleen relevant met klassiekers, maar ook met nieuwe albums als Aealo (2010), Κατά τον δαίμονα εαυτού (2013), and Rituals (2016).

Met het nieuwe The Heretics opent Rotting Christ een gloednieuw hoofdstuk. Ieder nummer vertegenwoordigt zijn eigen sonische universum. Zanger en gitarist Sakis Tolis en zijn broer Themis op drums vermengen hun klassieke, unieke stijl van riffs en ritmes met opwindende nieuwe elementen. Zo blijft de muziek altijd spannend en fris.

The Heretics is een nieuwe stap in de evolutie van deze Griekse meesters. Maak je klaar voor een fascinerende, muzikale reis door goed en kwaad. Met meer dan 30 jaar ervaring, 13 studioalbums, een dozijn EPs, singles en split releases en meer dan 1250 gespeelde shows, belooft Rotting Christ metal op z’n best!

Support: Ceremony

De Nederlandse black death metalband Ceremony werd al de jaren ’90 opgericht, maar verdween na hun debuut Tyranny from above van de radar. In 2019 verscheen dan eindelijk de langverwachte opvolger Retribution. Het album vormt de basis voor een nieuw te verschijnen album, later dit jaar. Hierop zijn de nieuwe drummer Danny Uijens en bassist Mark Ketelaar te horen. Ceremony trad al eerder o met bands als Carach Angren, Svart Crown, Master, Blood Red Throne, Unleashed, Rotting Christ en Sinister.