Sammatth - 2023 in Het Podium
Sammatth - 2023 in Het Podium

Sammath

Salacious Gods, Suttungr

Bloed, zweet en ademende extreme metal. Liefhebbers van black metal uit de jaren ’90 kunnen zich klaar maken voor een geweldige avond in Het Podium!

Jan Kruitwagen heeft de black metalband Sammath opgericht in 1993. Zelf was Jan erg geïnspireerd door trash uit de jaren ’80 en de Australische metal. De eerste demo van Sammath Zwaardbroeders bij de Bergengte kwam uit in 1996. Het eerste volledige album Strijd is uitgebracht in 1999. In 2001 voegde Ruud Nillesen zich toe aan de band als bassist. Sindsdien zijn er nog vijf albums uitgebracht en zijn er veel liveshows gespeeld.

In 2013 tekende Sammath bij Hammerheart Records, en kwam het furieuze album Godless Arrogance uit. Kort daarna voegde nog een bandlid zich toe aan de band, namelijk Wim van der Valk als drummer. Met deze toevoeging veranderde Sammath in de krachtige drieledige oorlogsmachine waar ze om bekend staan.

Het aankomende zevende album, dat zich wederom afspeelt in de gruwelheden van de Tweede Wereldoorlog, vertelt het verhaal van de oudoom van Jan Kruitwagen die omkwam in de vergeten slag om de Gebbeberg in 1940.