Tangarine tour 2022, foto door Paul Bellaart
Tangarine - Paul Bellaart

Tangarine

Support: Sofia Dragt

Tangarine, de identieke eeneiige tweeling, is een graag geziene gast op de Nederlandse podia, zo ook in Hoogeveen. De broers traden al meerdere malen op in De Tamboer en gaven vorig jaar nog een Buiten Podium tuinconcert. We zijn blij dat Tangarine in het voorjaar van 2022 weer terugkomt naar Hoogeveen, dit keer in Het Podium!

De coronaperiode bood Arnout en Sander Brinks om een nieuwe weg in te slaan en hun talent als songwriter te verkennen. Samen met producer Gordon Groothedde nam de tweeling sterke popliedjes op, met pakkende refreinen en sfeervolle arrangementen. En natuurlijk altijd met dat onmiskenbare stemgeluid en betoverende harmonieën. 

Eenheid 

Ook buiten het podium vormen Arnout en Sander een eenheid. Tot drie jaar geleden liep hun leven vrijwel synchroon. Terwijl Sander vader werd, strandde de relatie van Arnout. De parallelle levens vonden ieder een andere koers, terwijl verdriet en vreugde door elkaar heen liep. De broers moesten zichzelf en hun muziek opnieuw uitvinden. Zo kregen de liedjes een ander gevoel, inhoud en sfeer. 

Trouwe fanbase 

Tangarine neemt al sinds 2010 een vaste positie in het Nederlandse muzieklandschap in, met hun mix van indie, folk en americana. De broers brachten al vijf albums uit en werkte onder meer samen met de Amerikaanse band Calexico. Als huisband van DWDD veroverde Tangarine de harten van Nederland. De broers speelden op vrijwel ieder poppodium in Nederland en op festivals als Lowlands, Haldern Pop en Into The Great Wide Open. Arnout en Sander werden door Esquire ook nog eens uitgeroepen tot best geklede artiest!

In samenwerking met poppodium Hedon werkte Tangarine in 2021 aan de ontwikkeling van een liveshow, waarbij het nieuwe werk als totaalbeleving wordt gepresenteerd. Dompel je onder in de wereld van Tangarine, met dynamische, aanstekelijke songs zoals You, Shadow en Scars

Support: Sofia Dragt

Componist, producer, vocalist en pianist Sofia Dragt opent deze avond in Het Podium. In 2013 won ze de Grote Prijs van Nederland als uitvoerend artiest, daarnaast componeert en produceert ze ook muziek voor film en media. Zo componeerde ze de muziek voor Ruben Smits documentaire Het Wad, schreef ze muziek voor een interpolis-commercial. Deze eindigde op nummer 2 in de Reclamemuziek Top 40 Allertijden 2020. 

In de muziek van Sofia hoor je haar liefde voor Scandinavische landen goed terug. Dat geldt zowel voor haar popsongs, als voor haar cinematische, instrumentale stukken. Zo blijft beeld onlosmakelijk verbonden met haar muziek. Beland in je eigen film tijdens haar optreden in Het Podium!

Meer weten? Check tangarine.nl

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Moet ik het hele concert blijven staan of zijn er ook zitplekken?