Foto van Van Dik Hout door Nico Goedegebuur

Van Dik Hout

Tuinconcert

Tuinconcerten

De succesvolle, uitverkochte reeks tuinconcerten van 2020 smaakt naar meer! Daarom organiseren Het Podium en De Tamboer in juli een nieuwe reeks tuinconcerten. De buitenconcerten vinden plaats in de tuin van het theater, aan Hoofdstraat 17 in Hoogeveen. 

Niet veel bands houden het meer dan een kwart eeuw samen vol. Het aantal bands dat na zo'n lange periode nog steeds met de gretigheid van een jonge hond muziek maakt is nog kleiner! Maar gelukkig is Van Dik Hout zo'n zeldzaamheid. De Nederpop-band is trots op het muzikale verleden, maar houdt de blik altijd naar voren. De meest recente sprong voorwaarts is het album Eén nacht eeuwigheid. 

De single Eén nacht eeuwigheid groeide uit tot de grootste radiohit van Van Dik Hout in jaren. Een nieuwe klassieker in de toch al imposante rij van Nederpopklassiekers die de band op naam heeft staan. 2019 was een jubileumjaar voor de band, waarin de mannen terugkeken op de 25 jaar sinds hun iconische debuutalbum. Dat zorgde niet alleen voor een terugblik, maar ook voor een golf van nieuwe energie, een stap vooruit. 

“We zijn supertrots op onze geschiedenis, genieten van de erfenis die we hebben opgebouwd. Maar de toekomst is het meest belangrijk. Nog altijd. Elk album voelt als een nieuwe ronde. Elke keer leggen we de lat hoger om te zien of we ’m kunnen aantikken," aldus frontman Martin Buitenhuis. 

In de jaren '90 koppelde Van Dik Hout een modern rockgeluid aan pakkende, Nederlandstalige teksten. Het sloeg in als een bom. Met hits als Stil in mij en Alles of niets groeiden uit tot lijfliederen van een generatie. Van Dik Hout blijkt een pioniersrol te hebben vervuld, want tegenwoordig is Nederlandstalig in de Nederlandse muziek de norm. Muzikanten die zijn opgegroeid in deze periode, zoals hitduo Suzan & Freek en nummer 1-rapper Snelle noemen Van Dik Hout als inspiratiebron. 

Op hun recente album laat een onwaarschijnlijk zelfverzekerd Van Dik Hout zien dat ze tegelijkertijd enthousiast nieuwe paden kunnen bewandelen, maar ook volkomen zichzelf blijven. De vonk die het muzikale vuur in hen aanwakkert gloeit sterker dan ooit. Beoordeel het zelf en kom genieten van dit zomerse buitenconcert!

Meer weten? Check vandikhout.nl

Veelgestelde vragen

Heb ik een toegangstest of vaccinatie nodig voor bezoek?

Welke coronamaatregelen gelden er bij het tuinconcert?

Mag ik staan en dansen tijdens dit concert?

Waar vindt dit tuinconcert plaats?

Waar kan ik parkeren rondom De Tamboer?