Vaartslag  - Voorronde 2 - Mankes - 2023 in Het Podium
Vaartslag  - Voorronde 2 - Poppa Jay - 2023 in Het Podium
Vaartslag  - Voorronde 2 - Rosella Stone - 2023 in Het Podium

Vaartslag - Voorronde 2

Mankes, Rosella Stone en Poppa Jay & The Holy Rollers

OOK IN 2023 GAAN WE WEER VAN START MET VAARTSLAG!

Vorig jaar kozen we de beste coverband van Hoogeveen, maar dit jaar strijden de beste bands met eigen werk om een plekje op het Stadsfestival Hoogeveen. De deelnemende bands zijn bekend; Poppa Jay & The Holy Rollers, Rosella Stone, The Meadow en Mankes gaan op 18 maart de strijd met elkaar aan.

Iedere voorronde worden er twee winnaars gekozen. Een deskundige jury kiest een winnaar. Daarnaast kiest het publiek een publiekswinnaar. De winnaars van voorrondes strijden in de finale op zaterdag 1 april in Het Podium om de felbegeerde Vaartslag-titel.

De winnaar wordt gekozen door een deskundige vakjury en de hoofdprijs liegt er niet om. De winnaar speelt zaterdag 1 juli 2023 op het Stadsfestival Hoogeveen.

Poppa Jay & The Holy Rollers

Muziek met humor, energie en foute teksten waar je niet op stil kunt blijven staan; daar herken je Poppa Jay & The Holy Rollers aan. De mannen zijn familie van elkaar en doen niets liever dan hun muziek delen met het publiek! Ze brachten eerder al een album, een EP en twee videoclips uit en nu is het Stadsfestival Hoogeveen aan de beurt!

Rosella Stone

Rosella Stone is een vierkoppige rock band uit omgeving Emmen. De band bestaat uit Lars Buist (vocals), Kevin Platje (guitar & backing vocals) Ido Korstanje (drums) en Erik Luikens (bass). In deze formatie garanderen ze een stampende, gezellige en energieke avond!

Mankes

De muziek van MANKES ademt een donkere sfeer, beïnvloed door Noord-Europese en mediterraanse folk gecombineerd met noisy elementen. “Mankes maakt experimentele muziek, dat voor liefhebbers van langzame postpunk zeker de moeite waard is om te beluisteren. Geen ‘Music for the masses’, maar een plaat waar je even rustig voor moet gaan zitten en je een paar keer flink moet herkauwen alvorens je je oordeelt velt.” –3voor12