Voltage is terug met een nieuw album op zak: It's About Time. Verwacht songs met invloeden uit de southern rock, blues rock en de vibe van americana, die in een aantal songs zeker terug te horen is.
Persfoto Cloudmen - Nick Holleman en Davy Knobel

Voltage

It's About Time

Voltage-frontman en leider Dave Vermeulen vond het tijd om terug te gaan naar waar zijn liefde voor muziek ooit begon. Met z'n vieren in één ruimte, op 'record' drukken en werken met de beste live take. Want Voltage streeft naar pure muziek en vindt het tijd om weer van zich te laten horen. It's About Time is een plaat met een rode draad, waarop de songs worden verteld als verhalen en het album als geheel een kloppend boek is. Dave Vermeulen schreef de teksten, die onder andere gaan over de positieve kanten én de worstelingen waar een gepassioneerd muzikant mee te maken heeft. 

De songs werden verder uitgewerkt met de band tijdens de repetities, waarna in de studio vervolgens de magie erop los werd gelaten. En dat hoor je! De band reisde voor de opnames af naar Uncle Gabe's Soundstudio in Eindhoven en nam in maar liefst zes dagen het complete album op. Het album ademt een puurheid uit, alsof je naar een liveshow luistert en is daarmee een tegenhanger van alles wat er in de mainstream muziek gaande is, met snelle muziek die gemakkelijk scoort.

Voltage

Verwacht songs met invloeden uit de southern rock, blues rock en de vibe van americana, die in een aantal songs zeker terug te horen is. Het voorlaatste studioalbum Around The Bend dateert alweer van september 2017, dus het was hoog tijd voor Voltage om een nieuw album te maken. En volgens Voltage was het de hoogste tijd dat de wereld weer eens hoort waaruit muziek nou eigenlijk is opgebouwd. Back to square one!

Dave Vermeulen begon zijn carrière in 2011 met Voltage. Tijdens The Voice of Holland in 2015-2016 bereikte hij de tweede plaats, het werd zijn grote doorbraak. Toch koos hij er heel bewust voor om met Voltage verder te gaan, waarna vele clubshows en festivaloptredens volgden.

Voltage is: 
Dave Vermeulen – Lead Vocals, Guitar
Ruard Sanders – Lead Guitar
Kai Liebrand – Bass
Bart Candel – Drums, Percussion