Locked & Live affiche 2022

XV Sessions: Blackbird

Locked & Live

Koop hier livestreamtickets

Componist, bandleider en bassist Xander Vrienten host vier unieke Locked & Live sessies in Het Podium. Speciaal voor Locked & Live nodigde hij Blackbird, Pablo van de Poel (DeWolff), Shirma Rouse en Montis Goudsmit & Directie uit als sessieleiders. Zij nemen bevriende muzikanten mee voor een verrassende, eenmalige show die je niet wilt missen! Kijk mee via de livestream en bepaal zelf hoeveel je betaalt voor een kaartje. Alle inkomsten van het livestreamconcert gaan naar rechtstreeks de artiesten toe.

Xander Vrienten is onder meer bassist bij Jett Rebel, Valerius en Henny Vrienten. Als host stelt hij samen met de sessieleiders en muzikanten een setlist op voor de Locked & Live XV Sessions. “Als bassist hou ik ervan om echt in de emotie van een genre te duiken. Daarom is het zo leuk om nu voor Locked & Live met vier hele verschillende genres te spelen, een leuke uitdaging!”

Blackbird

De Amsterdamse singer-songwriter Blackbird verrast met een frisse, nieuwe popsound, die soms bijna doet denken aan een Tarantino soundtrack. Denk aan rauwe vintage gitaren en filmachtige strijkers. Ze is een geboren performer met een krachtige stem en verwarmt je met liedjes over vrijheid, een gebroken hart en verlangen naar het onbekende. Sheryl Crow, Alanis Morrissette, Joni Mitchell, Fleetwood Mac, James Taylor, The Beatles, CSNY: ze vormen allemaal muzikale invloeden voor Blackbird. Na het succes van haar debuut EP One of the wild ones, verscheen haar debuutalbum in 2020. Tijdens deze eenmalige Locked & Live sessie met Xander Vrienten, neemt Blackbird haar eigen band mee. Ze spelen Blackbird-songs, maar steken ook covers in een uniek Blackbird-Vrienten-jasje.

Locked & Live

Het Podium en professionals uit de muziekindustrie organiseren de derde reeks van Locked & Live. Muziekliefhebbers kopen een pay what you want-livestreamticket en alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de artiesten. Het initiatief Locked & Live werd vorig jaar op Popgala Noord tijdens Eurosonic Noorderslag bekroond met de Omdenk-Award voor “beste muziekinitiatief ten tijde van de coronacrisis”.