Shirma Rouse - foto Thareyck Martina
Locked & Live affiche 2022

XV Sessions: Shirma Rouse

Locked & Live

Bestel hier livestreamtickets

Componist, bandleider en bassist Xander Vrienten host vier unieke Locked & Live sessies in Het Podium. Speciaal voor Locked & Live nodigde hij Blackbird, Pablo van de Poel (DeWolff), Shirma Rouse en Montis, Goudsmit en Directie uit als sessieleiders. Zij nemen bevriende muzikanten mee voor een verrassende, eenmalige show die je niet wilt missen! Kijk mee via de livestream en bepaal zelf hoeveel je betaalt voor een kaartje. Alle inkomsten van het livestreamconcert gaan naar rechtstreeks de artiesten toe.

Xander Vrienten is onder meer bassist bij Jett Rebel, Valerius en Henny Vrienten. Als host stelt hij samen met de sessieleiders en muzikanten een setlist op voor de Locked & Live XV Sessions. “Als bassist hou ik ervan om echt in de emotie van een genre te duiken. Daarom is het zo leuk om nu voor Locked & Live met vier hele verschillende genres te spelen, een leuke uitdaging!”

Shirma Rouse

Met haar enorme bereik, soulvolle en rijke stemgeluid is Shirma Rouse als één van de meest gevraagde zangeressen niet meer weg te denken uit de Nederlandse muziekscene. Ze begint haar muzikale carrière als backing-vocal voor artiesten als Chaka Khan, Michael Bolton, Alain Clark, Candy Dulfer, Henny Vrienten en Anouk. Inmiddels heeft ze vier albums uitgebracht. Haar derde album Shout it out loud werd bekroond met de Edison Jazzism Publieksprijs.

Tijdens de Locked & Live XV Sessions neemt Shirma de topmuzikanten Nick Kroes (gitaar), Darry Cigaar (drums) en Timothy Banchet (toetsen) mee naar Hoogeveen voor een verbluffende ode aan Aretha Franklin. Shirma zingt de prachtige liedjes van the Queen of Soul in een heerlijk concert vol rootsy soul.

Locked & Live

Het Podium en professionals uit de muziekindustrie organiseren de derde reeks van Locked & Live. Muziekliefhebbers kopen een pay what you want-livestreamticket en alle inkomsten gaan rechtstreeks naar de artiesten. Het initiatief Locked & Live werd vorig jaar op Popgala Noord tijdens Eurosonic Noorderslag bekroond met de Omdenk-Award voor “beste muziekinitiatief ten tijde van de coronacrisis”.