Jack Shirak of $hirak

Jack $hirak - Biografie

Naam
Jack $hirak alias Julien Willemsen
Geboortedatum
15 oktober 1993
Opgericht
2015
Opleiding
Popschool Ommoord
Awards
Best Dutch Act (MTV EMA), Best Worldwide Act (MTV EMA), Popprijs
Website
facebook.com

Jack $hirak in Het Podium

Op 18 januari 2020 was dj en producer Jack $hirak te gast in Het Podium in Hoogeveen tijdens Urban Night! 

Dat hij als dj net zo gevarieerd is als producer bleek wel. Het publiek kon genieten van een eclectische set vol tropische beats, eigen bekend werd en een aantal teasers van nummers die nog uit zullen komen. Stilstaan was er niet bij, want alles was volledig geblend tot een dansbaar geheel. 

Dj Lars Evers was de support act van deze avond.

Biografie van Jack $hirak alias Julien Willemsen

Julien Willemsen werd op 15 oktober 1993 geboren in Rotterdam en groeide op in Capelle aan den IJssel. Vanwege zijn Franse moeder werd hij thuis Franstalig opgevoed.

Vanaf zijn zesde leerde hij klassiek piano spelen. Op 14-jarige leeftijd begon hij zich bezig te houden met het maken van beats onder de naam Jack Chirac, dat verwees naar de drill-muziek Chirac uit Chicago. Later wijzigde hij zijn artiestennaam naar Jack $hirak of $hirak, vanwege de link naar de Franse President Jacques Chirac.
Composities van Erik Satie en Yann Tiersen inspireerden hem bij het maken van zijn beats. In ditzelfde levensjaar ging hij naar de Popschool Ommoord in Rotterdam waar hij loops leerde monteren en beats ontwikkelde. Echter maakte hij vanwege privéomestandigheden de popschool en een andere opleiding niet af. 

In 2014 kreeg hij bekendheid als producer met het nummer Dat doen we niet meer van Murda. Een jaar later ging hij mee op schrijverskamp van Top Notch op Schiermonnikoog. In tien dagen tijd werd het album New Wave gemaakt. Niet wetende dat een van de nummers op het album dat hij daar produceerde, Drank & Drugs, zo'n ongekend succes zou worden. Het nummer kwam meteen binnen op 1 en het gehele project leverde de Popprijs op waar $hirak een enorm aandeel in had. 

En zo volgde er vele nummers, waaronder de meest gestreamde track van 2016 Jungle van Broederliefde en Miljonair van Lil Kleine, Boef, Ronnie Flex en SBMG. 

Er kan dan ook wel gesteld worden dat $hirak inmiddels is uitgegroeid tot een van de meest populaire producers van Nederland.