Mooi Wark in Het Podium, foto's door Narrow Fotografie
Mooi Wark in Het Podium door Narrow Fotografie
  • hollands
  • rock

Mooi Wark - Biografie

Naam
Mooi Wark
Leden
Bert Koops, William Bossong, Arnold Kuik en Dennis Hendrik
Opgericht
1992
Website
mooiwark.nl

Mooi Wark in Het Podium

In 2019 stond Mooi Wark in een uitverkochte zaal in Het Podium in Hoogeveen! Dat smaakte naar meer en dus werd deze succesvolle avond in februari 2020 nog eens herhaald. Ook deze avond wist Drentse band de zaal op de kop te zetten en een onvergetelijke show weg te geven. 

Biografie van Mooi Wark 

Mooi Wark werd in 1992 opgericht door Bert Koops. Hij besloot, als groot fan van Normaal, samen met Henk Oosting eigen Drentse nummers te maken. De keuze voor de streektaal was simpel: "Ik kan gien Engels en mien Nederlands is te slecht", aldus Koops. Het radioprogramma Muzementen van Radio Drenthe schonk aandacht aan de band en Mooi Wark was geboren! 

Samen met drummer Arjan Elting en gitarist Bert Hoezen begon de band met repeteren in Odoorn. Slechts twee weken later stond Mooi Wark al op de bühne met een optreden in Ter Apel. In de zomer van datzelfde jaar namen ze hun allereerste album Zwoegen in 't heuj op. De reacties van het publiek waren bovenverwachting. Dit resulteerde in meer optredens, waaronder in de voorprogramma's van Golden Earring, Rowwen Hèze, De Dijk en Normaal.

Hierdoor werd de band ook bekend bij het grote publiek. Niet veel later kregen ze dan ook een plantencontract aangeboden bij platenmaatschappij Telstar van Johnny Hoes. Ze brachten een aantal nummers uit onder dit label, maar het grote succes bleef uit. Hierdoor ontstond er wat onrust in de band, met meerdere bandwisselingen als gevolg. Bert Koops bleef door de jaren heen de stabiele factor, mede door zijn liefde voor rockmuziek en het geloof in de band.

Vandaag de dag is de band nog steeds een begrip binnen het boerenrock genre. De huidige formatie bestaat uit Bert Koops (leadzang en gitaar), Willem Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drum). De optredens van de mannen bestaan vooral uit improvisatie en interactie met het publiek, waardoor iedere show anders is. Eén ding staat echter vast: het is altijd een feestje met de vrolijke rock-'n-roll nummers!

Anderen bekeken ook

Jett Rebel - Biografie

Locked & Live - Geschiedenis

Tim Akkerman - Biografie

Wild Romance - Biografie