Het Podium

NPO 3FM steunt popsector met Maand Van De Livemuziek

23 juni 2020

Symbolische tour door Nederland met o.a. De Likt, Waltzburg, Wies, Jeangu Macrooy en CUT_

Nederland versoepelt langzaam de coronamaatregelen waardoor we weer naar restaurants, terrassen en bioscopen mogen. Toch is er een sector die nog steeds in zwaar weer verkeert: de culturele sector. Om poppodia én artiesten te steunen, staat NPO 3FM in juli een maand lang in het teken van livemuziek. Met een tour langs twaalf concertzalen in Nederland, één in elke provincie. In Het Podium spelen Dave Budha en het elektronische duo CUT_ en jij kunt daarbij zijn!

De concertzalen hebben het, net als andere culturele instellingen in Nederland, zwaar. Festivals gaan niet door en de concerttours en clubshows worden afgezegd. De artiesten die nog wel optreden mogen dat voor slechts 100 bezoekers doen, afhankelijk van de locatie. 3FM organiseert daarom een symbolische concerttour langs de poppodia in Nederland en doet daarbij één zaal per provincie aan.

3FM-talents

Dat doet de zender samen met 3FM-artiesten, die tijdens de coronacrisis in de bloei van hun carrière staan, om ook hen een steuntje in de rug te geven. Er zijn optredens van onder anderen Blanks, CUT_, De Likt, Waltzburg, Wies, San Holo, Jeangu Macrooy, Someone, KIMONO, Nana Adjoa, DeWolff, The Cool Quest, The Vices, Áslaug, Queen’s Pleasure, Ten Times A Million, Tim Dawn, EUT en Linde Schöne. Voor meer informatie over data en concertzalen: 3fm.nl/poppodia.

Kaarten winnen

In Het Podium mogen er een klein aantal luisteraars bij zijn om op gepaste afstand getuige te zijn van één van de eerste live-concerten. Kaarten voor de optredens zijn hier te koop en online te winnen via 3FM. Thuisblijvers kunnen de volledige concerten volgen via 3FM en 3FM.nl/live.

CUT_

Elektronisch duo CUT_ scoorde met hun cover van Stromae’s ‘Papaoutai’ een online hit. Sindsdien heeft CUT_ verschillende shows en festivals gespeeld, waaronder optredens op Lowlands, PITCH en ADE en zijn ze meerdere malen op nationale TV verschenen. Begin 2016 trok de band zich terug naar de Franse Alpen om aan nieuw materiaal te werken waarna ze in mei een platendeal tekende met [PIAS]. CUT_’s nieuwe single “Tune In Tune Out” (gemixt en co-geproduceerd door Leo Abrahams) kwam achterin 2016 uit, gevolgd door "Undertow" en "Electrify" in 2017.

“Wij zien onze muziek als een kruising tussen donkere alternatieve elektronica en edgy popmuziek. We proberen onze liefde voor beide genres op die manier te combineren, geïnspireerd door een nieuwe stijl van songwriting die de laatste paar jaar enorm ontwikkeld is door artiesten zoals Flume, Aluna George en Jamie xx. Een pad dat wij ook graag bewandelen.” (Belle Doron: vocals & songwriting)

In de afgelopen jaren heeft CUT_ video en visuals zowel een belangrijk deel van hun image, als van hun liveshow gemaakt. Op deze manier probeert CUT_ het gehele spectrum van de kunsten te omvatten. “Live shows is waar je je als artiest tegenwoordig echt kan onderscheiden vinden we, zeker wanneer de muziek, net als bij ons, gefocust is op elektronische productie. We maken er echt een punt van alles live te doen.” (Sebastiaan Dutilh: production & songwriting)

CUT_ toerde Nederland, Duitsland en de UK eind 2016 & begin 2017 + shows op ADE 2016 & Eurosonic 2017, TGE17 & C/O Pop. CUT_ heeft voorprogramma's gedaan voor Years & Years, AIR, The Ting Tings, Oscar & The Wolf, Christine & The Queens, Lamb.