Het Podium

Afrikaanse middag met Babara Bangoura

21 maart 2018

Op zaterdag 24 maart is er een Afrikaanse middag in Het Podium in Hoogeveen. Middelpunt van deze dag is de Afrikaanse artiest Babara Bangoura.                                                   

Babara Bangoura behoort tot de meest getalenteerde en gevraagde djembéspelers en –docenten van de wereld. Hij is geboren in Guinee in West Afrika en woont al sinds jaren in Brussel waar hij bekend werd als solist bij grootmeester Mamady Keita. Sindsdien heeft hij een imposante carrière opgebouwd. In Het Podium geeft Babara masterclasses, gebruik makend van West Afrikaanse percussie waarbij de Djembee een belangrijke rol vervult.

De masterclass is speciaal voor vergevorderde spelers en percussiedocenten. Deze masterclass mag door toehoorders gratis worden bezocht. Liefhebbers mogen zich ook voor deze masterclass als deelnemer opgeven, maar bij opgave wordt beoordeeld of je het juiste niveau hebt om de masterclass te kunnen volgen.

Voor mensen die nog nooit, of op een lager niveau djembé hebben gespeeld, bestaat de mogelijkheid om vanaf 14.00 uur aan een djembéworkshop mee te doen. De djembé is zonder enige kennis van muziek makkelijk te bespelen en binnen een uur kun je met je groepsgenoten al een stuk spelen. Als je mee wilt doen dan staat er een djembé voor je klaar.