Bandfoto Black Bottle Riot, gemaakt door Mike Nicolaassen

Bevestigd: Black Bottle Riot en Tricklebolt

7 april 2021

De Nijmeegse rockband Black Bottle Riot komt op zaterdag 9 oktober naar Het Podium. Tricklebolt verzorgt de supportshow. De kaartverkoop is gestart, klik hier om direct kaarten te kopen.

Black Bottle Riot bestaat al ruim tien jaar. De band speelde op vele binnenlandse en buitenlandse podia, op festivals als Rockin' Park, Zwarte Cross en Down The Rabbit Hole en verzorgde een supportshow voor onder meer ZZ Top, Blackberry Smoke, Rival Sons en Black Stone Cherry. 

In 2019 bracht Black Bottle Riot het vierde album Fire uit. Op deze plaat klinkt de band herboren. Hun muziek doet denken aan The Allman Brothers, Lynyrd Skynyrd en Tom Petty. Met dikke riffs, dubbele gitaarlijnen en een strakke ritmesectie is Black Bottle Riot een ware, stomende rockmachine. Strak en ongepolijst. 

De liveshows van BBR worden gekenmerkt door energie, bezielig, aanstekelijk enthousiasme en een fantastische chemie tussen de vier Nijmegenaren. Luister zelf en laat je overtuigen!

Support act: Tricklebolt

Met een 70's spirit en een drang om rock-'n'-roll weer een vleugje gevaar te geven, staat Tricklebolt voor een krakend, schurend en zwetend muzikaal, sonisch oergevoel. De band is diepgeworteld in oost-Nederland en doet denken aan een kruisbestuiving tussen Deep Purple, Birth of Joy en Mötorhead. 

Een authentiek, rauw gitaargeluid, een zwevend Hammond-tapijtje en psychedelica worden aangevuld met hooks en looks à la Fatal Flowers. Tricklebolt ramt dit alles Lust For Life-energiek en met gepaste decibels je maagwand in, zodat jij je volledig in een Easy Rider roadtrip waant. 

Wat staat er allemaal op hun muzikale CV? Onder andere support shows voor Golden Earring, DeWolff, Uriah Heep, Extreme, DI-RECT en Navarone. Tricklebolt bracht al twee albums uit. In 2021 ziet 's werelds allereerste Drive-In Live album het daglicht, dat in de zomer van 2020 werd opgenomen.