Het Podium

Def P met 16 Bars Tour naar Het Podium

11 november 2019

Bevestigd: Def P komt naar Het Podium op vrijdag 8 mei 2020. Met een gloednieuw album op zak en tegen alle verwachtingen in doet Def P weer een livetour voor alle diehard fans! En hij neemt McGyver, De Kamer en T’Gilde mee op sleeptouw. Maak je klaar voor een lekker avondje onvervalste, rauwe hiphop. Klik hier om direct kaarten te bestellen.

Def P - De 16 Barrentocht

Def P vierde in 2016 zijn dertigjarige rapjubileum met het album 30xPi en een gelijknamige tournee. Daarna zou hij het even wat rustiger aan doen. Want als grondlegger van de Nederlandstalige rap (Osdorp Posse) word je zomaar jarenlang door de malle molen van de muziekwereld meegesleurd. En daardoor moesten zijn passies tekenen en schilderen vaak een bijrol spelen.
Nadat Def P zich een aantal jaren succesvol op de schilderkunst heeft gestort, besloot hij bij elk schilderij een gedicht te schrijven. En je weet het, oude liefde roest niet. Dus dit ontaarde al snel in een hele serie rapcoupletten over zijn schilderijen.

Verse coupletten + doordachte refreinen = een gloednieuw, onverwacht album! Of dit nou een boekje met een cd is, of een cd met een boekje doet er eigenlijk niet toe. Gevat in 16 bars is een unieke wisselwerking tussen rap en schilderkunst, hét bewijs dat deze twee prima hand in hand met elkaar kunnen gaan.

McGyver

De Nederlands-Canadeze McGyver is de allereerste Nederlands Kampioen Freestyle Rap en nummer 5 van de World Championships. Zijn sound is tweetalig, zijn lyrics driemensionaal van aard en zijn beats zeer energiek!
MyGyver was al support act voor wereldberoemde acts als Public Enemy, KRS-One, M.O.P. en Def P.

De Kamer

Risskant en Ad Rem brachten in 2008 de Kamer EP uit. AKA de Kamer van Cokehandel. Na vele shows en enkele jaren van afwezigheid, staken Riss en Ad de koppen weer bij elkaar voor hun nieuwe album Apotheek.

‘T Gilde

Deze nieuwe formatie bestaat uit Surya, Engel, Robian en Just, vier rappers die hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. Ze bundelen hun krachten nu tot één supercrew. Met de ervaring van een veteraan en de honger van een groentje laat ’T Gilde op soulvolle beats horen wat vakmanschap is.