Hit the North showcase in Het Podium
Tamar speelt op Hit The North showcase 2021
Timo de Jong op Hit the north 2021
CYNN op Hit the north showcase
Hit the North showcase met Christopher404

Hit the North showcase in Het Podium

T A M A R, Timo de Jong, CYNN, christopher404 en meer

25 oktober 2021

Hit the North is het platform voor de muzikale headliners van de toekomst uit Noord-Nederland. Een jaar lang volgen geselecteerde acts een divers programma vol kennis, mogelijkheden en toegang tot een groot netwerk muziekprofessionals. Ze kiezen een persoonlijke coach die hen maandelijks begeleidt en de acts sluiten het traject af met een ESNS showcase. Het doel? Een professionele carrière als muzikale act. Op 13 november maak je tijdens het Hit The North Showcasefestival kennis met deze talenten in Het Podium!

Koop hier tickets

Programma Hit the North showcase

Blondeau

Blondeau zijn sensuele muziek brengt oude en nieuwe invloeden samen. “Attract Me Now”, is zijn debuut EP, wat bestaat uit smokey blues en zwoele jazz elementen, met een frisse pop structuur. Hij zingt over eerlijk -en openheid, en daagt je met zijn ruwe nummers uit om eens in de spiegel te kijken.

christopher404

christopher404 leeft met zijn hoofd in de wolken en zijn voeten aan de grond. Hij schrijft intieme Nederlandse teksten die niet alleen zijn persoonlijke opinies schetsen, maar je ook doen denken aan je eigen ervaringen en herinneringen op deze snel veranderende wereld.

CYNN

CYNN, een solo act die bestaat uit Cynthia Weiss. Ze bestuurt een doolhof aan apparatuur en instrumenten waarmee ze haar downtempo popmuziek maakt. Tijdens het proces, wordt CYNN volledig één met haar instrumenten en zweeft ze in een eindeloze ruimte van droevige nummers die ze uit de lucht plukt.

DANYTHA 

De 22-jarige DANYTHA heeft in haar muziek een manier gevonden om om te gaan met haar persoonlijke situaties. Hiermee komt ze haar angsten en onzekerheden tegen, maar ook liefde. In haar teksten wil ze iedereen inspireren om een positief beeld over negatieve gevoelens te krijgen.

Faske

Singersongwriter Faske haalt zijn inspiratie uit het paradoxaal bestaan van een twintigjarige. Terwijl zijn teksten serieuze thema’s omschrijven als studenten schulden en sporadisch liefdesverdriet, probeert hij ze bespreekbaar te maken door ze te vertalen in popnummers.

Hiigo

Een band die zingt over het leven, de dood, thuiskomen en puur geluk. De emoties zijn voor de hand liggend en de teksten zijn herkenbaar en makkelijk om mee te zingen. Ze hebben al opgetreden in verschillende podia door Nederland.

Jadi D

De empowering en krachtige Jadi D heeft een boodschap die ze wil overdragen in haar muziek; “girl you got this!” De in 1995 geboren Jadi D staat voor zelfverzekerdheid, sexyheid en felheid. Ze maakte haar debuut in 2019 en ze is van plan naar de top te gaan.

Jonathan Rhodes

De muziek van Jonathan Rhodes heeft ruwe randjes en is vaak onafgewerkt, net als onze levens. Zijn nummers zijn gevormd uit inspiratie die voortkomt uit de rijke Amerikaanse muziek traditie Americana, met nummers die zijn luisteraars op het randje van hun stoel laten zitten

T A M A R

T A M A R maakt buitengewone verhalen over het dagelijks leven, welke in poëtische popnummers worden veranderd. Ze begon haar muzikale carrière met het schrijven van Engelse nummers, maar switchte naar Nederlands na de release van “Nooit te weinig voor een liedje”. Haar nieuwe EP zal worden uitgebracht in 2021.

Them Dirty Dimes

Het duurde een tijdje voor de leden van Them Dirty Dimes elkaar vonden, maar toen het eenmaal zover was, produceerden ze een compleet album in minder dan een jaar. Met hun gedeelde liefde voor muziek uit 1920, maken ze old-fashioned jazz, gypsy en blues met een moderne touch.

Timo de Jong

Met zijn country, folk en muziek, geïnspireerd door de sixties, zorgt Timo de Jong voor een prettige huiskamersfeer tijdens ieder optreden.Timo heeft al meer dan 600 live optredens gedaan met daarbijverschillende internationale concerten en tours.

Hit the North is een samenwerking van ESNS, Into The Great Wide Open, POPgroningen, Kunst & Cultuur Drenthe, Popfabryk en Noordstaat.