Rondé speelt tijdens Locked & Live 2021
Isa Zwart persfoto, ze speelt op de Drenthe Editie van Locked & Live
Hang Youth speelt een Locked & Live concert in Het Podium
Foto van Wies door Floris Duijn

BEVESTIGD: Locked & Live met Rondé, Wies, Hang Youth en meer

Tweede Locked & Live reeks

5 maart 2021

Dinsdag 16 maart start de tweede reeks Locked & Live concerten, rechtstreeks vanuit Het Podium in Hoogeveen. Hang Youth, Wies, RONDÉ en een speciale Drenthe editie met T A M A R, Isa Zwart en Skroetbalg staan op het programma. De organisatie kondigde vandaag de nieuwe line up aan, de verkoop van livestreamtickets start per direct. Locked & Live biedt met livestreamconcerten een platform aan de Nederlandse topacts van dit moment. Met de verkoop van livestreamtickets via een ‘pay as you like’ formule worden artiesten en crew financieel ondersteund. Op Eurosonic Noorderslag ontving Locked & Live de Omdenk-award voor 'beste muziekinitiatief ten tijde van de coronacrisis'. 

Bestel direct livestreamtickets via Locked & Live

16 maart Hang Youth

Precies op het punt waar een kunstproject, een kwade tweet en een serieuze punkband elkaar kruizen, vind je Hang Youth. De Amsterdammers brachten in 2020 twee albums uit: BOEL AAN DE HAND en ALLES MOET BETER. Met ultrakorte, maar radicaal furieuze hardcore poppunk-beukers als WAAROM IS ALLES ZO KK DUUR?, IK GEEF EEN NIER VOOR GEEN RUTTE IV en BELASTINGDIENST kan het de band niet links genoeg.
De band speelt aan de vooravond van de verkiezingen een Locked & Live show. Als het kapitalisme na de komende verkiezingen nog niet is gevallen, dan zal Hang Youth genoodzaakt zijn om nog een nieuw album uit te brengen.

18 maart Wies

Ramses Shaffy meets alt-J, Spinvis meets The Black Keys. Nederpop-act Wies beschikt over de perfecte driehoeksdynamiek van pop, elektronica en het raggende organische. Hoewel de band nog niet zo lang bestaat, speelden Jeanne, Tobias en Dan al in zalen als Melkweg, Paradiso en TivoliVredenburg. Hun eerste single Soms Is Het Te Laat leverde hen als 3FM Talent een 3FM Mega Hit en plaats 21 in de 3voor12 Song van het Jaar 2019 lijst op. Wies werd tot 3voor12 en OOR-talent uitgeroepen tijdens de Popronde en trad in het voorprogramma op van Roxeanne Hazes. 
Begin januari 2021 bracht Wies een nostalgische ode aan de barman, met de gelijknamige single Barman. Hoewel frontvrouwe Jeanne het nummer al in 2018 schreef, heeft het tijdens de coronacrisis een extra lading gekregen.

19 maart Drenthe special met T A M A R, Isa Zwart en Skroetbalg

Poppunt Drenthe selecteerde drie opkomende Drentse artiesten om het online Locked & Live podium te beklimmen.

T A M A R

Geniet van buitengewone verhalen over het alledaagse met de poëtische popliedjes van T A M A R. Melodieus, persoonlijk, met ruimte genoet op de stippellijntjes. Na de release van de single Nooit te weinig tijd voor een liedje, schreef ze vanaf 2015 alleen nog Nederlandstalige liedjes. 
Haar deelname aan het Drentsch Peil XL ontwikkelingstraject in 2020, leverde haar een plekje op in de Hit The North selectie van Eurosonic Noorderslag. Op dit moment werkt T A M A R aan een nieuwe EP, die in 2021 verschijnt.

Isa Zwart

De jonge singer-songwriter Isa Zwart uit Emmen wordt geïnspireerd door Billie Eilish, Bon Iver en Lizzy McAlpine. Haar persoonlijke liedjes gaan over de grote en kleine dingen van het leven. De noodgedwongen 'pauze' vanwege corona leverde haar nieuwe inzichten op, ze besloot het roer om te gooien.
Isa Zwart schrijft muziek in de taal die het meest bij haarzelf ligt. Haar kwetsbare Nederlandse teksten combineert ze met elektronische drums, een diepe synth bas en haar vertrouwde, akoestische gitaar. Het resultaat is een intieme, mysterieuze beleving.

Skroetbalg

Skroetbalg is Drents voor 'opschepper' of 'pocherd'. De mannen van Skroetbalg bezingen in het Drents-Nedersaksisch zaken die het leven de moeite waard maken: bier, auto's, vechten, andermans moeder. En natuurlijk hun geliefde provincie. 
Met hun gaat-ja-mooi-zo punkrock knipogen ze naar oude en recente rockhelden, maar ze zijn ook niet bang om de geluidsbarrière én normen te doorbreken. In 2021 staat de eerste demo van Skroetbalg gepland, in het voorjaar volgt een single. Zodra de wereld weer een beetje normaal gaat doen willen ze spelen. Hard en vaak.

20 maart RONDÉ

Het jaar 2014 betekende de doorbraak voor de vierkoppige Nederlandse indiepopband RONDÉ, bestaande uit Rikki Borgelt, Armel Paap, Sharon Zarr en Cas Oomen. De release van hun eerste single Run bleek het startschot van een reeks hoogtepunten. Zes jaar, meerdere hits en optredens op festivals als Lowlands, Concert at SEA en Appelpop verder is RONDÉ niet meer weg te denken uit het Nederlandse muzieklandschap. 
RONDÉ bracht eind 2020 de verrassende popliedjes Get To You en Real Feelings uit, die geproduceerd werden door Gordon Groothedde en miljoenen keren werden gestreamd. Het viertal staat te trappelen om in 2021 weer keihard van zich te laten horen, bepakt met nieuwe muziek én hun befaamde energieke liveshows.