Het Podium

Geboekt: Pestilence

13 september 2019

De death metal band Pestilence komt op 21 mei 2020 naar Het Podium, deze band is echt niet weg te denken uit de metal scene, dus dit belooft een fantastische metal avond! Als support nemen zij de band Misanthropia mee. Klik hier om direct kaarten te kopen.

Pestilence

De Nederlandse death metal band Pestilence uit Enschede draait al heel wat jaren succesvol mee in de scene. Ze zijn opgericht in 1986 en na twee keer gestopt te zijn, zijn ze sinds 2016 weer helemaal alive en kicking! Hun eerste demo Dysentery verscheen in 1986, maar het was hun tweede demo later dat jaar waarmee de band aandacht trok van Roadrunner Records. Met de verschillende albums die ze uitgebracht hebben weten ze fans van over de hele wereld te inspireren. Onder andere met Malleus Maleficarum, Consuming Impulse, Testimony of the Acient en Spheres.

Op dit moment werkt Pestilence aan een nieuw album: Exitivm. Een nieuw album van de band betekent altijd een mysterie, op een goede manier! Waar ze goed begonnen met trash metal, maakten ze een spot-on transformatie tot death-metal band en zijn ze inmiddels een echt genre-baanbrekend fenomeen! Ze hebben dit jaar onder andere al gespeeld op Deathfast, Maryland Deathfast (USA), Metal East Dast (UA) en Flammen (DE) en in 2020 zulllen ze Het Podium voorzien van een heerlijk optreden.

Support: Misanthropia

Misanthropia is een symfonische black/death metal band uit Nijmegen, opgericht in 2005. Ze zetten zichzelf op de kaart binnen de metal scene met hun in 2006 verschenen album Rise of Necropolis. Hun tweede album Slang des Doods verscheen in 2010, nadat ze in de tussen gelegen jaren vele podia plat gespeeld hebben. Dit album is gemixt en gemastered door Mike Wead van King of Diamond en dit resulteerde in een prachtig album. Hun laatst verschenen album, Omerta, is ook gemaakt in samenwerking met Mike en is opgenomen in Stockholm. Opnieuw met een fantastisch album als resultaat. Het album gaat over de maffia in al zijn vormen en de maffia sfeer laten ze ook op het podium terug komen.