Popronde Eindfeest met The Heck
Popronde Eindfeest met Zoe Jadha
Popronde Eindfeest met Aufglauft

Popronde Eindfeest!

Livestream vanuit Het Podium en De Melkweg

23 november 2020

Waar Popronde haar jaar normaal gesproken afsluit in een bomvolle Melkweg, met de meest opvallende acts uit de selectie wordt het Eindfeest dit jaar digitaal gevierd. Met vijf livestreams vanuit De Melkweg en vanuit Het Podium in Hoogeveen ontdek je op zaterdag 28 november de hele avond de meest talentvolle nieuwe acts van Nederlandse bodem. Volledig live, niets is vooraf opgenomen, op popronde.nl.

Het programma van Het Eindfeest is gecureerd door Popronde’s mediapartners. 3voor12, 3FM, OOR, Never Mind The Hype, The Daily Indie, Pinguin Radio, KINK en Hiphop in je Smoel schoven 31 acts uit de selectie naar voren om op Het Eindfeest te spelen. De gehele breedte van de selectie komt voorbij, van hiphop tot metal, van indie tot dance, singer-songwriter en pop, op Het Eindfeest zie je de acts die er de komende jaren toe gaan doen.

Live in Het Podium zie je Banda Matatu, Zoe Jadha, AUFGLAUFT, KUZKO en The Heck!

Popronde Poppodium Pre-Parties

Ondanks dat een reguliere Popronde, in zo’n 800 bomvolle kroegen, kerken en kledingzaken geen doorgang kon vinden vanwege het coronavirus, lukte het de Popronde toch nog om in 37 poppodia door het hele land, 123 optredens te organiseren. Naast de reguliere speelsteden werden ook poppodia in steden die normaal gesproken niet in het Popronde tourschema staan aangedaan.

Een mooie kans om de banden met die podia aan te trekken, en alvast een voorsprong te nemen op Popronde’s ambitie om het gat tussen het festival en het clubcircuit te verkleinen. Die ambitie is uitgesproken in de gehonoreerde aanvraag die de organisatie indiende bij de Raad van Cultuur, om te worden opgenomen in de Culturele Basisinfrastructuur.

De Popronde Poppodium Pre-Parties waren een aanvulling op de reguliere Popronde, die is verplaatst naar het voorjaar van 2021, een mogelijkheid om toch nog speelplekken te creëren voor een aantal geselecteerde acts in een jaar waarin bijna alle optreedmogelijkheden weg vielen.

Twee Poprondes in 2021

Met het doorschuiven van Popronde 2020 naar het voorjaar van 2021 vinden er volgend jaar twee edities van de Popronde plaats. De voorjaarseditie start op 18 februari in Groningen, en eindigt op 29 april in Utrecht. De verschillende programma’s worden samengesteld uit de selectie van 2020.

Op 1 december opent ook de aanmeldperiode voor de reguliere editie van Popronde 2021, die zoals gebruikelijk in het najaar plaatsvindt. Alle acts die in 2020 geselecteerd zijn mogen zich opnieuw inschrijven en maken kans om ook in 2021 geselecteerd te worden. Die selectie wordt op 1 mei bekendgemaakt.

De najaarseditie van Popronde 2021 start op zaterdag 11 september in Nijmegen en eindigt op 27 november in De Melkweg in Amsterdam, met hopelijk veel publiek, schouder aan schouder, genietend van de tofste nieuwe muziek.