Rapalje - Celtic Folk Night - in Het Podium
Rapalje - Celtic Folk Night - 2023
Rapalje - Celtic Folk Night - 2023

Nieuw: Rapalje presenteert Celtic Folk Night

Kaartverkoop gestart

20 juni 2023

Rapalje, dé bekroonde band uit de Schotse en Ierse folkmuziekscene betovert het publiek over de hele wereld al jaren met gepassioneerde en levendige optredens. De groep combineert traditionele instrumenten zoals de doedelzak, viool, fluiten en bodhráns met zang uit het hart en een flinke dosis humor, waardoor ze geliefd zijn, waar ze ook spelen.

Vrijdag 6 oktober 2023 is Rapalje in Het Podium te zien met Celtic Folk Night. Klik hier voor kaarten.

Stap binnen in een wereld vol stampende jigs en reels, ontroerende ballades en een vleugje heavy metal. Laat je meevoeren naar de Schotse hooglanden, de uitgestrekte Ierse vlakten en de sfeervolle taveernes en herbergen. Maar wees gewaarschuwd: stilzitten is vrijwel onmogelijk...

Duik mee in de geschiedenis, tweeduizend jaar geleden, toen de Kelten werden verdreven van het vasteland van Europa. Er was één dappere band die weerstand bleef bieden aan de verleidingen van moderne pop- en rockmuziek, en zo hun eigen unieke plek veroverde in de moderne muziekwereld. Gewapend met niets meer dan hun instrumenten en hun krachtige stemmen, gaat Rapalje op een epische strooptocht langs clubs, podia en theaters, zover het oor reikt.

Rapalje

Rapalje, wat “schavuit” of “vlegel” betekent, heeft ruim duizend concerten gegeven en meer dan tien albums uitgebracht. De band heeft talloze prijzen en onderscheidingen gewonnen, waaronder de Best Live Act Award bij de Fantasy Awards in 2015 en 2018. In de loop der jaren heeft Rapalje de reputatie gekregen van een van de meest vermakelijke en dynamische folkbands die er zijn. Hun kenmerkende chaos en de manier waarop ze altijd tijd vrijmaken voor hun enorme aanhang van fans is wat de muzikanten zo geliefd maakt.