Rumour Mill - Kelly Schuster Photography - 2023 in Het Podium

Canadees Indie-folk duo Rumour Mill in Het Podium

Met support Jason Staal

27 juni 2023

Canadees Indie-folk duo Rumour Mill in Het Podium

Met support Jason Staal

De Canadese Indie-folk band Rumour Mill brengt adembenemende nummers met viool, toetsen, gitaar, mandoline en heerlijke samenzang naar Het Podium. De multi-instrumentalisten Aline Deanna en Anna Katarina presenteren een mix van Fleetwood Mac, Brandi Carlile en First Aid Kit in een adembenemend en groovy jasje. De Drentse singer-songwriter Jason Staal is de support act. Bij Jason staan de teksten centraal en de muziek speelt een dragende rol. Te zien: vrijdag 10 november 2023 om 20.30 uur in Het Podium. Toegang: € 15,00. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via www.hetpodium.nl.

Rumour Mill

Met drie uitverkochte tournees door het prachtige British Columbia en een succesvolle tocht door het zuidoosten van de Verenigde Staten, hebben multi-instrumentalisten Aline Deanna en Anna Katarina al menig hart veroverd. In 2021 streken ze neer in Nashville, waar ze een veelbelovende single opnamen met Dan Knobler, bekend van zijn werk met Allison Russell, Lake Street Dive en Rosanne Cash. Hun eerste album wordt geproduceerd door niemand minder dan Murray Pulver, bekend van zijn werk met Crash Test Dummies en The Bros.

Landreth. Rumour Mill behaalde een plek in de top 100 van US College Radio in 2020, werd genomineerd voor Group of the Year tijdens de Kootenay Music Awards in 2019, stond in de Top 100 van CBC Searchlight en ontving een volledige beurs voor de prestigieuze International Folk Alliance Conference in 2020 in New Orleans, LA.

Jason Staal

Drentse singer-songwriter Jason Staal doet vooral waar hij blij van wordt. Schrijven, spelen en dat allemaal samen met muzikale vrienden, die maar één ding willen; mooie dingen maken. Het resultaat hiervan zijn liedjes, waarbij de teksten voorop staan en de muziek een dragende rol speelt.

Wat veel mensen niet weten is dat Jason al vanaf jonge leeftijd in het theater en achter een instrument te vinden is. Na jaren in bands gespeeld te hebben is hij in 2017 solo gegaan. Dit resulteerde in drie studio-platen, een live- album en een eigen theatertour.

De afgelopen jaren was Jason betrokken bij verschillende kindervoorstellingen, theatervoorstellingen met o.a. De Kast, Paul de Munnik, Mooi Wark en deed de muzikale begeleiding van diverse theaterprojecten. Hij was onderdeel van het muziekprogramma All Together Now, I Want Your Song en speelde onder andere op het Hello Festival & het FestiValderAa. Rumour Mill en support Jason Staal I vrijdag 10 november 2023 I 20.30 uur