18 juni. Concerten. mooier dan ooit.

We schreeuwen van de daken: het wordt mooier dan ooit!

18 juni 2021

In heel Nederland schreeuwen artiesten, gezelschappen en medewerkers van theaters, poppodia, musea en culturele instellingen het om 20.00 uur van de daken: “we zijn weer open. Mooier dan ooit!” Ook in Hoogeveen doen medewerkers van De Tamboer en Het Podium hun publiek vanaf het 26 meter hoge dak van het theater een belofte: het culturele seizoen wordt Mooier Dan Ooit.

We mogen eindelijk weer open en dat vieren we in juli met een nieuwe reeks tuinconcerten. De Tamboer en Het Podium stelden samen een programma tuinconcerten samen, met onder andere van Def Americans, Van Dik Hout, Frank Boeijen en Massada. 

Op zaterdag 28 augustus vindt de Hoogeveense start van het culturele seizoen plaats met U!TdagenD Hoogeveen. Bekijk hieronder hoe het personeel het dak van de toneeltoren beklimt!

“We staan te trappelen om publiek te verwelkomen!” Directeur Pieter-Bas Rebers van De Tamboer en Het Podium is ontzettend blij dat alles weer losbarst. “We staan te trappelen om publiek te verwelkomen. Het afgelopen jaar waren onze gebouwen zo vaak stil en leeg. Ik kijk gewoon weer uit naar het geluid van applaus en gelach. Mensen lekker zien genieten en ontspannen. We hebben vorig jaar met een reeks tuinconcerten en voorstellingen in onze coronaproof Tamboer-lounge al bewezen dat theaterbezoek volledig veilig en verantwoord is. We kunnen ons publiek veilig het theater door leiden, waarbij de 1,5 meter afstand gewaarborgd wordt. Op dit moment zijn we nog wel aan een maximum aantal bezoekers gebonden, maar hopelijk wordt dat aantal snel versoepeld. Dan kunnen we na de zomer ook weer meer reguliere theatervoorstellingen en concerten aanbieden. Daar snakken zowel de artiesten en gezelschappen als het publiek naar.”

Hoewel de reguliere theaterprogrammering pas na de zomer op gang komt, staan er op korte termijn allerlei activiteiten op het programma in De Tamboer. Op vrijdag 2 juli start de reeks tuinconcerten, georganiseerd door Het Podium en De Tamboer. Ook Scala Centrum voor de Kunsten voert tuinconcerten uit, met Scala Musical Entertainment Groep, Scala Big Band en Scala Basement Bigband.

“Er zijn dus nog volop activiteiten voor de zomer. De reeks tuinconcerten was vorig jaar volledig uitverkocht en vroeg daarom om een vervolg. We hebben weer een mooi programma samen kunnen stellen en ook dit keer loopt de kaartverkoop razend snel. Het publiek heeft er net zoveel zin in als wij,” lacht Rebers.

Oefenruimtes open

Met de aangekondigde versoepelingen in het vooruitzicht, kunnen de oefenruimtes in Het Podium per 26 juni weer open. Wie wil repeteren kan een afspraak maken via info@hetpodium.nl. De actuele regels vanuit de overheid gelden hierbij.

Kaartverkoop theaterprogramma start 27 augustus

De kaartverkoop voor het nieuwe culturele seizoen start pas na de zomer. Rebers hoopt hiermee in te kunnen spelen op de actualiteit. “We weten gewoon nog te weinig van de rest van het jaar om daar nu al keuzes in te kunnen maken. Hoeveel mensen mogen er op dat moment bij elkaar komen? Welke regels zijn er verbonden aan cultuurbezoek? Het is allemaal nog koffiedik kijken op dit moment,” vindt Rebers. “Door niet te ver vooruit te kijken geven we onszelf de ruimte om snel om te schakelen wanneer er weer meer mogelijk is. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk op vollere zalen in het najaar, waarbij de veiligheid van artiesten en publiek voorop staat.”

Mooier dan ooit

De Tamboer en Het Podium sluiten met hun boodschap vanaf het dak aan op de landelijke campagne, die bedoeld is ter ondersteuning van de podiumkunstensector en is geïnitieerd door het Nationaal Theaterfonds. Mooier dan ooit vormt de grootste landelijke culturele campagne ooit die gezamenlijk door honderden theaters, poppodia, musea, gezelschappen, artiesten en culturele instellingen wordt gedragen. Vorige week werd de single Mooier dan ooit, geschreven door Claudia de Breij, gelanceerd.