Trijntje Oosterhuis - Jaap Kroon

Trijntje Oosterhuis livestreamconcert in Het Podium

Locked & Live XV Sessions

27 januari 2022

Donderdag 17 februari is er een bijzonder livestreamconcert vanuit Het Podium in Hoogeveen met Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten. Het concert is onderdeel van de succesvolle Locked & Live concertreeks, dat in 2020 door Het Podium en muziekprofessionals werd opgezet om artiesten, technici en medewerkers van poppodia door de coronacrisis heen te helpen. Kaarten kosten € 10 euro. Bestel hier direct livestreamkaarten.

XV Sessions

Tijdens Locked & Live host componist, bassist en bandleider Xander Vrienten unieke XV Sessions. Hij nodigt bevriende muzikanten uit voor een uniek, eenmalig concert. Trijntje Oosterhuis was zo enthousiast over dit concept, dat ze graag voor een eenmalige XV Session naar Hoogeveen afreist. Ze wordt daarbij vergezeld door waanzinnige muzikanten: Jasper Slijdrink op toetsen, Willem van der Krabbe op drums, Nick Kroes op gitaar en natuurlijk Xander Vrienten op bas.

Trijntje en Xander bedachten een uniek concept voor deze livestream. “We zijn allemaal fan van Bill Withers’ album Live at Carnegie Hall. Op die plaat zit Bill met zijn akoestische gitaar en een waanzinnig groovende band te stomen,” vertelt Xander Vrienten enthousiast. “In diezelfde vibe gaan we mooie covers uit de jaren ’60 en ’70 spelen, aangevuld met nummers van Trijntje zelf. Trijntje is een waanzinnige zangeres. Ze is zo goed, dat ze alles omver blaast! Aan mij de uitdaging om met de band te gaan blazen, vanuit een heel klein begin. Het wordt een unieke livestream!”