Het Podium

Tweede voorronde Vaartslag

24 januari 2019

Vrijdag 8 februari presenteert Dré Meijer de tweede voorronde van de Drentse bandcontest Vaartslag in Het Podium. Vier bands strijden om een plaats in de finale op zondag 17 maart, vandaag stellen we ze aan je voor: Rogue, Apollo De Novo, Ancient Remedy en Control. Een deskundige vakjury kiest de winnaar van de avond. Daarnaast bepaalt het publiek door middel van een publieksprijs wie er als tweede doorgaat naar de finale. De uiteindelijke winnaar van Vaartslag wint drie shows op toonaangevende podia, een professionele fotoshoot en 20 oefenruimte uren. Vaartslag 2019 wordt georganiseerd door Het Podium, Café de Lijst, Siepelrock en Narrow Fotografie.

Rogue

Deze vijfkoppige poprockband laat zich kenmerken door extreme gitaareffecten, dikke riffs en elektronische sounds. Ze zijn beïnvloed door Paramore, Foo Fighters, maar ook Bring Me The Horizon en Rage Against The Machine. Soms gaat het de ruige kant op, maar je kunt altijd met een koud biertje in de hand lekker meezingen. De band is bezig met een EP. 

Apollo De Novo

Deze grungeband haalt zijn inspiratie uit onder meer Alice In Chains, Stone Temple Pilots en Audioslave. Quiten Leistra (zang) en Pieter Hartman (gitaar) kwamen met hun band Another Piece of the Puzzle uit de alternatieve britpunk scene en zochten meer rauwe energie. Samen met Edzard Leistra (basgitaar) en Koen Steendijk (drums) van death metalband Sudaria begonnen ze een nieuwe groep. Met de energie zat het direct goed, waardoor al snel optredens volgden. Ze breken ieder podium af met hun energieke shows!

Ancient Remedy

De jeugdvrienden Sjoerd-Willem (zang, mondharmonica), Hylke (gitaar), Jelmer (gitaar), Jildert (basgitaar) en Gerard (drums) kennen elkaar al sinds de middelbare school. Ancient Remedy belooft een avond vol swingende blues, rock, bier en gezelligheid.

Control

Staphorst, de laatste plek op aarde waar je een poppunkband verwacht. Toch zoeken Davic, Pim, Thijs en Marcel iedere week trouw de oefenruimte op. De invloeden van Green Day en Blink-182 zijn hoorbaar, maar Control geeft hier een eigen draai aan. Met energie, passie en plezier!