Ralph de Jongh + Erwin Java’s Travel Party ft. Erwin Nyhoff - Tuinconcert - 2022 in De Tamboer
Ralph de Jongh + Erwin Java’s Travel Party ft. Erwin Nyhoff - Tuinconcert - 2022 in De Tamboer

Ralph de Jongh + Erwin Java’s Travel Party ft. Erwin Nyhoff

Tuinconcert

Het Podium en De Tamboer organiseren voor de vierde keer een reeks tuinconcerten in de gezellige tuin van het theater. Geniet in de open lucht van de ontspannen sfeer en heerlijke muziek. Bekijk het volledige programma tuinconcerten hier.

Ralph de Jongh & the Violin Man

Ralph de Jongh is geen onbekende in Hoogeveen. Al jarenlang trekt deze man met een missie volle zalen in De Tamboer en Het Podium. Stampend, kreunend, schreeuwend, zwetend: een lange blonde reus met een akoestische gitaar en de sound van een oude blueszanger. Simple Minds-gitarist Charlie Burchill omschreef hem eens als “a true spirit who plays directly from the heart. He has an unrestrained empathie for the blues.” Wie hem al eens live heeft gezien, kan dit volmondig beamen.

Voor het tuinconcert in Hoogeveen neemt Ralph de Duitse violist Miko mee. Ralph heeft een enorme klik met the Violin Man. Samen met deze magische violist uit Witzenhausen neemt hij op dit moment een album op. Puurder en rauwer wordt muziek niet!

Harry Muskee

In 2004 ontmoetten Ralph en Harry Muskee elkaar. Harry was dusdanig onder de indruk dat Ralph twee jaar lang als vaste support act op tournee ging met Cuby & the Blizzards. Ook schreef hij een lovende aanbevelingsbrief:

“Ik stond in de gelagkamer van Café de Amer een biertje te drinken en hoorde dat er een voorprogramma was. Nu let ik meestal niet zo op voorprogramma’s, maar dit keer hoorde ik een sound die me sterk deed denken aan oude blueszangers die ik in de delta had gehoord. Ik verwachte dan ook iemand uit Mississippi te zien, maar tot mijn verbazing zat een lange blonde jongen uiterst origineel slide-gitaar en mondharmonica te spelen. Ralph de Jongh speelt met overtuiging en een drive die je vandaag de dag niet veel meer ziet, gaat op in de muziek en bovenal is hij een jongeling die het aandurft nu eens niet te kiezen voor de ‘easy way out’: glitter, snel succes…, maar voor een stuk cultuur in de vorm van de muziek van Robert Johnson, Son house, Elmore James en Muddy waters. U hoort nog van Ralph!

Met respect en genoegen, Rolde, Harry Muskee.”

Erwin Java’s Travel Party ft. Erwin Nyhoff play Cuby & the Blizzards

We zijn trots dat Erwin Java’s Travel Party ft. Erwin Nyhoff naar Hoogeveen afreist. De band brengt een verbluffende ode aan Cuby & the Blizzards. Op het Holland International Blues Festival 2022 gaven de mannen al een bloemlezing uit het werk van deze legendarische Drentse bluesband. Vanavond doen ze dat nog eens dunnetjes over tijdens dit bluesy tuinconcert!

Gitarist Erwin Java heeft met zijn deelname aan bands als White Honey, Herman Brood’s Wild Romance en Cuby & the Blizzards een waanzinnige staat van dienst. Na de dood van Harry ‘Cuby’ Muskee richtte hij zelf King of the World op. In 2017 volgde zijn eerste soloalbum Keepin’ it real. Ook is Erwin betrokken bij theatershows van bluesliefhebber Johan Derksen. Erwin Java’s Travel Party is regelmatig te horen en zien in Veronica Inside.

Erwin Nyhoff namen vanaf 2021 de vocalen voor zijn rekening in een bijzonder muziektheaterproject rondom Harry Muskee. Samen met Erwin Java’s Travel Party bracht hij sublieme vertolkingen van Cuby & the Blizzards ten gehore. Dat smaakte naar meer. Tijdens het tuinconcert in Hoogeveen wordt het feest compleet met de blazers die tussen 1996 en 2011 met Cuby & the Blizzards toerden.

Kortom: een heerlijke bluesavond die liefhebbers absoluut niet mogen missen!

Veelgestelde vragen

Zijn er zit- of staanplaatsen bij het tuinconcert?

Waar vindt dit tuinconcert plaats?

Waar kan ik parkeren rondom De Tamboer?

Hoe kan ik de klantenservice bereiken?