God Dethroned
  • metal

God Dethroned - Biografie

Naam
God Dethroned
Leden
Henri Sattler, Michiel van der Plicht, Jeroen Pomper en Dave Meester
Opgericht
1990
Plaats
Beilen
Website
facebook.com

God Dethroned in Het Podium

Op 8 februari 2020 stond God Dethroned in Het Podium in Hoogeveen met hun Album Release Tour. Een gedenkwaardige avond waar metalliefhebbers hun op konden halen. En de band kwam niet alleen. Ze brachten maar liefst drie support acts met zich mee. De Nederlandse deathmetalband Sisters of Suffocation, de Duitse deathmetalband Dawn of Disease en de Franse wayfarers Aesmah maakten deze avond helemaal af!

Biografie van God Dethroned 

God Dethroned werd opgericht in 1990 door Henri Sattler. Slechts twee jaar later brachten ze het debuutalbum The Christhunt uit bij een klein Duits label. In 1994 bracht Sattler, onder een ander label, het album Fall of Life uit. Een succesvolle Europese tour volgde. Vanwege problemen verliet hij de groep en vormde vervolgens opnieuw God Dethroned. Met de nieuwe bandleden tekende hij een contract met Metal Blade. Dit resultuurde in verschillende tournees door Europa, Amerika en Japan met grote deathmetalbands als Cannical Corpse, Morbid Angel, Immortal en Marduk. Ook werd er gespeeld op grote festivals als Dynamo Open Air, Wacken, Graspop en Summer Breeze. 

In 2012 besloot de deathmetalband te stoppen. Ze namen afscheid met een optreden tijdens de 70000 tons of metal cruise. Drie jaar later maakte de band, bestaande uit Sattler, van der Plicht en diverse gastmuzikanten, een comeback. Sinds 2016 bestaat de band weer uit een volwaardig viertal en spelen ze op verschillende nationala en internationale podia, waaronder Graspop Metal Meeting. 

Vandaag de dag bestaat de band uit frontman Henri Sattler, verantwoordelijk voor zang en gitaar. Naast hem staan drummer Michiel van der Plicht, bassist Jeroen Pomper en gitarist Dave Meester. Met hun allernieuwste album Illuminati touren ze onder andere door Europa en Noord- en Zuid-Amerika.

Anderen bekeken ook

Heidevolk - biografie