Twaalf Provinciën tour van Heidevolk door heel Nederland
  • folk
  • viking metal

Heidevolk - Biografie

Leden
Joost Westdijk, Rowan Middelwijk, Kevin Olinga, Lars Vogel, Jacco de Wijs en Koen Romeijn
Opgericht
2002
Plaats
Arnhem
Website
heidevolk.com

Heidevolk in Het Podium

Op zaterdag 7 maart 2020 stapte Hoogeveen in de verhalenwereld van Heidevolk. Toen brachten de mannen namelijk hun muziek en verhaal naar Het Podium in Hoogeveen. Het poppodium werd gevuld met nummers van hun recente albums Vuur van Verzet en Velua ten gehore, maar ook klassiekers en akoestische pareltjes mochten niet ontbreken. 

Twaalf Provinciën Concert 

Tijdens deze concertreeks deed Heidevolk de twaalf Nederlandse provincies aan. Tijdens deze extra lange show werd de band bijgestaan door twee andere bands: Alvenrad en Spartan. De eerste is opgericht door Mark Kwint en Jasper Strik. Hun eigenzinnige benadering ten opzichte van folkmetal, past perfect bij Heidevolk. De band combineert de oude Germaanse versvorm met folkloritische deuntjes, metal-agressie en rockmuziek. Iets dat nooit eerder werd gedaan. De opwarmer van de avond werd verzorgd door Spartan. Deze band combineert power metal met death metal. 

Biografie van Heidevolk

De folk en vikingmetalband Heidevolk werd in 2002 opgericht in Arnhem. In totaal bestaat de band uit zes leden. Allen gefascineerd door muziek, folklore, de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Ze begonnen met het schrijven van teksten en het maken van muziek en sinds 2003 zijn ze niet meer weg te slaan op verschillende podia door heel Nederland en de rest van Europa. Dit laatste is overigens best bijzonder, aangezien - op slechts zeven nummers na - al hun teksten in het Nederlands zijn! 

De band heeft al meerdere studioalbums op hun naam staan, waaronder: De strijdlust is geboren, Walhalla wacht, Vuur van Verzet en Uit oude grond. Dit laatste album werd bovendien ook internationaal lovend ontvangen. 

Na een aantal bandwisselingen, bestaat Heidevolk vandaag de dag uit: Drummer Joost den Vellenknotscher (Joost Westdijk). Basgitarist Rowan Roodbaert (Rowan Middelwijk). Gitaristen Kevin Vruchtbaert (Kevin Olinga) en Koen Vuurdichter (Koen Romeijn) en zangers Lars Nachtbraeker (Lars Vogel) en Jacco de Wijs.

Anderen bekeken ook

Legends of Rock Tribute Tour - Biografie

Rapalje - Biografie

Wild Romance - Biografie

God Dethroned - biografie