Het Podium

Alvenrad special guest bij Heidevolk

25 februari 2020

Zaterdag 7 maart komt folk metal band Alvenrad mee als special guest bij het concert van Heidevolk. Spartan is support act en opent de avond in Het Podium. Bestel hier kaarten.

Alvenrad

Alvenrad is afkomstig van de Veluwe en vloeit voort uit Faelwa en Stormsterk, opgericht door Mark Kwint en Jasper Strik. Met de EP Farewell Sun van Faelwa en Wild en Bijster Land van Stormsterk wisten Mark en Jasper de Prophecy Productions talentscout Thor Joakimsson te overtuigen. Zonder een noot te hebben gehoord, bood de labeleigenaar hun een platencontract aan. De eigenzinnige benadering van de band ten opzichte van folkmetal liet niemand onverschillig. In 2014 zag debuutalbum Habitat het licht. In recensies werden bands als Jethro Tull, Vintersorg, Skyclad en Uriah Heep genoemd. Met romantische teksten over de mysterisch van de natuur en een humanistische referentie, maakte de band veel indruk. 
In 2016 groeide het duo uit tot volledige band. Door de jaren heen traden er enkele bezettingswisselingen op, maar altijd bleef de eigenzinnige stijl van de band. 
In 2017 werd het tweede album Heer uitgebracht. De combinatie van folk metal en jaren '70 rock zorgen opnieuw voor een organisch, uniek geluid. De teksten vormen een vrije aanpassing van het oude IJslandse gedicht Skírnismál. Tekstschrijver Mark gebruikte de oude Germaanse versvorm voor een groot deel van de teksten, iets wat nog nooit eerder gedaan is in de rockmuziek. 
Alvenrad werkt nu aan een derde album, waarop ze kiezen voor een stijl die het dichtst bij hun "roots, heart and spirit" ligt: op de natuur geïnspireerde metal uit de jaren '90. De nummers duiken diep in essentiële elementen van hun thuisgebied de Veluwe, uitgedrukt in alliteratief vers, prachtige folkloristische deuntjes en metal-agressie.