Het Podium

Heidevolk verplaatst

1 november 2019

Het concert van Heidevolk op zaterdag 21 december is wegens omstandigheden verplaatst naar zaterdag 7 maart 2020. Wie al kaarten heeft gekocht ontvangt informatie over het omzetten van de huidige kaarten óf het retourneren van de kaarten. Onze excuses voor het ongemak en alvast bedankt voor je begrip.

Heidevolk

Heidevolk kwam, zag en veroverde podia door heel Europa sinds zijn oprichting in Arnhem dertien jaar geleden met epische, boeiende liveshows vol folk metal. Hun teksten zijn geïnspireerd door de natuur, de geschiedenis van Gelderland en Germaanse mythologische overleveringen. Herkenbare mannelijke, Nederlandstalige zang en onweerstaanbaar pakkende songs die het heidense vuur in de zielen van velen ontstaken. In 2005 bracht Heidevolk zijn eerste cd uit: De strijdlust is geboren, gevolgd door de Wodan Heerst EP in 2007. Het tweede studioalbum Walhalla Wacht werd in 2008 uitgebracht. Hun studioalbum Uit oude grond werd internationaal ook lovend ontvangen. In 2015 verbaasde Heidevolk iedereen met het prachtige meesterwerk Velua, een reis door een wereld van mythen en legendes op de Veluwe. Nu is Heidevolk weer terug met het eeuwige verhaal van opstand en verzet, met hun meest volwassen release tot nu toe: Vuur van verzet.

Support act: Spartan

Deze Nederlandse band combineert power metal en death metal. Hun teksten zijn gebaseerd op Griekse mythologieën en beschrijven heroische gevechten en goden in een glorieuze ode aan het verleden. De band bestaat uit Jeffrey Rademakers (vocals), Pieter Vink (gitaar), Nick van Beusekom (gitaar), Mike van Bekkum (bas) en Frank Bos (drums). De twee gitaristen spelen technische hoogstandjes en prachtige solo's. Na hun eerste EP For Glory speelde de band in 2009 door heel Nederland, maar al snel volgden ook optredens in heel Europa. Ze stonden al samen op het podium met Marduk, Septic Flesh, Moonspell, Negura Bunget en de Griekse legendes Rotting Christ.